Antalya Ticaret Borsası(ATB), Korkuteli'de yetişen karyağdı armudunu tescil ettirecek. Yaklaşık 50 yıllık geçmişe sahip karyağdı armudu ilçe sınırlarındaki 5 köyde yetiştiriliyor.

Korkuteli Ziraat Odası Başkanlığı'na yeniden seçilen Musa Fikri Büyükçetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti. Korkuteli karyağdı armudunun tescilinin yapılmasını arzuladıklarını ve bunun için ATB ile güç birliği yapmak istediklerini kaydeden Büyükçetin, "Korkuteli karyağdı armudu tadıyla, aromasıyla, dayanıklılığıyla biliniyor. Antalya Ticaret Borsası coğrafi işaret konusunda önemli bir misyon üstlenmiş bir kurumumuz. Umuyoruz birlikte çalışarak Korkuteli Karyağıdı armudunun tescillenmesini sağlayacağız. Korkuteli, mantarın başkenti olduğu kadar armudun da başkenti olacaktır. Armudun borsasını biz belirleyeceğiz." diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanlığı'na tekrar seçilen Musa Fikri Büyükçetin'e görevinde başarılar dileyen ATB Başkanı Ali Çandır da, karyağdı armudunun tescili için çalışmalara başladıklarını söyledi. Tarihiyle ilgili belge ve kaynaklara ulaşma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Çandır, Korkuteli'nin 5 köyü sınırları içerisinde yetişen karyağdı armudunun en az 50 yıllık geçmişe sahip olduğunu kaydetti. Çandır, Korkuteli Karyağdı armudunun tescilinin yapılmasıyla, üretimden, paketlemeye, pazarlamaya kadar birçok alanda ekonomik hareketlilik yaşanacağını söyledi. Çandır, kurumların bölge ekonomisini geliştirecek konularda birlikte hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İzzet Bayar, BATEM Müdürü Abdullah Ünlü, ATB Meslek Komitesi Üyesi Yaşar Kocaoğlu, coğrafi işaret uzmanı Dr. Rana Demirer, meyve üreticisi Ali Kartop da hazır bulundu.