Manavgat Şoförler Odası(MŞO) Başkanı Mahmut Şafak, korsan taksiciliğin, emeğiyle taksicilik yapanlarının emeklerini gasp ettiğini söyledi.

Antalya bölgesinde turistik bölgelerde 5 bine yakın korsan taksinin bulunduğunu ileri süren Şafak, hiçbir müşteri alma yetkisi olmamasına karşı otellerden müşteri alarak turistleri hava limanına götüren korsanlar olduğunu kaydetti. Turizm yörelerinde Ulaştırma Bakanlığı, trafik polisleri ve jandarma trafik ekiplerinin korsan taksileri sıkı takip altına alınması gerektiğini belirten Şafak, kaçak yolcu taşıyan bu taksilerin aynı zamanda Türk turizmine büyük zarar verdiğini ifade etti.

Trafik polisleri ve jandarma trafik ekiplerinin sıkı bir takiple korsana son verebileceğinin altını çizen Şafak, "Korsan taksicilik, alın teriyle direksiyon sallayarak turizme gerçek anlamda hizmet veren taksicilerin emeğini sömürmektir. Korsan taksicilik, vergisini veren taksicilere karşı saygısızlık yapmaktadır. Halkımız da korsanlara pirim vermesin. Turizmcilerimiz de korsan taksiciliğe karşı sıkı takip uygulamalı. Korsan taksi ile taşınan her turist Türk turizmine zarar verir. Can güvenliği tehlikeye atılarak Türk turizminin itibarına zarar verir." diye konuştu.
Manavgat'ta bölgesinde taksiciler de bayramda ve turizmde korsan taksiciliğe hayır kampanyası başlattı.