Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Gebze P Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Hakan Cankurtaran, korsan servisle ilgili denetimin biraz arttığını ancak bunun çare olmadığını, diğer sorunlarının ise hala çözülmediğini söyledi. Cankurtaran, 1 Kasım seçimleri sonrasında yine ilgili yerlere girişimlerde bulunacaklarını ancak sorunlarının kısa sürede çözüleceğini sanmadıklarını belirtti.

Gebze P Plakalı Servisçiler Derneği üyeleri 'Korsana hayır' demek ve sorunun çözülmesini sağlamak için yaklaşık 100 araçla, bir süre önce Gebze ilçesinden İzmit ilçesinde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne doğru harekete geçmişti. Kullandıkları araçların dörtlülerini yakarak yola devam eden servisçiler, yolda beklemedikleri engelle karşılaşmıştı. Çeşitli noktalarda bekleyen polis ekipleri, servisçilerin tamamının İzmit'e gitmesine izin vermemişti. Gebze P Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Hakan Cankurtaran, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, o gün yaptığı açıklamada, dernek kurulduğu tarihten itibaren Gebze, Darıcı, Çayırova ve Dilovası ilçelerinde 900 adet P plakalı olmadan çalışan araç tespit ettiklerini kaydetmişti. Cankurtaran, tepkisini şöyle dile getirmişti: "6 aydır tüm yetkililerle görüştük. Ama sorunlarımız çözülmedi. Aşındırmadığımız yol, çalmadığımız kapı, görüşmediğimiz kimse kalmadı. Bizim sorunumuzu kim çözecekse biz o kişilerle görüşmek istiyoruz. Yeter artık bu sorun çözülsün."

"PERSONEL TAŞIMACILIĞINDA FİYAT TARİFESİ YOK, MAĞDUR OLUYORUZ"

Cankurtaran, gelinen noktada korsanda denetim biraz arttığını ancak sorunlarının hala çözülmediğini söyledi. Cankurtaran, "Ekipler denetim için geliyor ancak detaylı bir denetim olmuyor. Sabah yapılan denetimlerde korsan araçlarda 100'ünden ancak 6'sı bağlanıyor. Mağduriyetimiz devam ediyor."

Cankurtaran, personel taşımada ücret tarifesinin olmadığını, bundan dolayı mağdur olduklarını belirterek, şunları aktardı: "Eylem yaptığımız o gün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKAME) diğer sorunların yanı sıra personel taşımacılığında da ücret tarifesinin olması gerektiğini iletmiştik. Konuyla ilişkin başkan yardımcısıyla da görüşmüştük. Tarife talebimizle ilgili yazılarımızı yazdık. Bir süre önce cevap geldi. Cevapta, 'Personel taşımacılığı için ilgili belediye tarife çıkartamıyor.' deniyor. Belediye öğrenci servisleri için fiyat belirliyor ancak personel servisleri için fiyat belirlemiyor. Bu konuda, 2014 yılında İstanbul UKAME'nin almış olduğu karar var. O karar da personel servisleri için de fiyat tarifesi çıkartılmış. Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UKAME'si personel için fiyat tarifesi çıkartmıyor. Bunun net olarak açıklaması da yapılmıyor. Ücret tarifesi çıkmayınca, standartların altında çalışıyoruz. Ucuz paralara çalışıyoruz. Serbest fiyat. Kim ne fiyat belirlerse onu alıyor. Taban fiyat yok. Zarar ediyoruz. En azından, takside, dolmuşta, halk otobüsünde ve öğrenci servisinde olduğu gibi fiyat tarifemiz olsa, biz de hakkımız olanı kazanmış olacağız. Ancak tarife yok. Mağduriyetimiz devam ediyor."

Cankurtaran, sorunları tekrar gündeme getirmek ve çözümü noktasında girişimde bulunmak için 1 Kasım seçimlerinin geçmesini beklediklerini söyledi. Cankurtaran, seçimlerden sonra da kısa sürede sorunlarının çözüleceğini beklemediklerini anlattı.