9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatına en fazla üzülenlerden biri de kendisiyle özdeşleşen Koruma Müdürü Şükrü Çukurlu oldu. Demirel'in manevi oğlu olarak da bilinen Şükrü Çukurlu üzüntüsünü, "Babanın en iyi dostu, sırdaşı, oğlu gibiydim. İnsan kendi ailesi, çocukları yanında dahi 35 yıl kalamazken, ben Babanın yanında uzun süre görev aldım.” sözleriyle dile getirdi. İzmit’te 1996 yılında bir alışveriş merkezinin temel atma töreninde yakın mesafeden tabancayla yapılan silahlı saldırıda Demirel'i kurtarmasıyla da Şükrü Çukurlu iz bıraktı.

Emekliye ayrıldıktan sonra Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Altınova mahallesinde polisler sitesindeki yazlığında kalan Koruma Müdürü Şükrü Çukurlu, Demirel'in yanında geçen 35 yıl için, ‘’İnsan anne ve babası ile 35 yıl bir arada kalamaz, ben Demirel Baba ile 35 yıl omuz omuza onun gölgesi oldum.’’ diyerek özlemini aktardı.

Şükrü Çukurlu 1945 yılında Kayseri Çukurlu beldesinde doğduğunu, yoksul bir ailenin oğlu olarak ilk ve ortaokulu Çukurlu‘da okuyup 1961 yılında Kayseri Lisesi'ne başladığını, karda kışta kamyon kasasında okula gittiğini aktarıp şunları söyledi: "Ailenin çektiği zorlukları görünce lise 2 de ayrılıp askere gittim. Polisliğe ortaokul mezunu olarak başvurup 3 ay eğitimden sonra da Ankara’ya toplum polisi olarak 1971‘e kadar görev aldım. Gümüşhane‘de şark hizmetini tamamlayıp, lise ve üniversiteyi dışarıdan bitirip komiserliğe terfi ettim. Bu arada Ankara Terör Daire Başkanlığı kuruldu ve burada terör eğitimi aldım. Almanya’da eğitimden sonra Başkomser olarak göreve devam ettim."

Bu yıllara kadar siyasilerin koruma polisi olmadığını hatırlatan Şükrü Çukurlu, 91 yaşındaki 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 35 yıl hiç yanından ayrılmadan koruma müdürlüğünü üstlendiğini belirtip, "Başbakanlığı döneminde benim Emniyet Müdürlüğü rütbem gelmişti. Yüksek lisansı tamamlamıştım. Babanın en iyi dostu, sırdaşı, oğlu gibiydim. İnsan kendi ailesi, çocukları yanında dahi 35 yıl kalamazken, ben Baba’nın yanında uzun süre görev aldım’’ dedi.

'DYP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLACAKTIM. BABA İZİN VERMEDİ'

Baba iktidarda iken bir çok Kayserili eş ve dosta faydasının olduğunu, çaresiz olan kimseleri geri çevirmediklerini belirten Şükrü Çukurlu, ‘’Ben bir zamanlar güreştiğimden, Baba ise Ata güreşini çok sevdiğinden bana 4 yıl ilçemde güreş ağalığı yaptırdı. 2006 yılında Baba görevden ayrıldı, 5 yıl yine birliktelik ve 2011 yılında emekli olarak o dönemde DYP Milletvekili aday adayı olacaktım. Baba izin vermedi ve Ayvalık Altınova Polis sitesindeki mütevazi evimde eşim Hayriye hanım ve çocuklarım Uğur Bahadır Çukurlu ve Onur Çukurlu ile 6 ayımızı burada geçirmeye karar verdik. Çocuklarım hala serbest meslek ile meşguller." şeklinde yaşantısını aktardı.

"35 yıl devlet işine koşmaktan kendi hayatımı yaşayamadım" diyen Çukurlu Ankara’da kurduğu ‘’Öz Vatanlılar Vakfına ait dairede ihtiyaç sahiplerini, yemeksiz, aşsız, yataksız, yuvasız bırakmadık. Halen devam eden vakfa havaalanında var olan otopark ve taksi durağından elde edilen gelir ile darda olanlara yardım ediliyor." ifadelerini kullandı.

DEMİREL'İ İKİ DEFA BÜYÜK TEHLİKEDEN KORUDU

Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in İstanbul’da düşerken ve İzmit’te 18 Mayıs 1996 tarihinde bugünkü Outlet Center Alışveriş Merkezi'nin temel atma töreni sırasında Süleyman Demirel konuşmasını tamamladıktan hemen sonra yanına yaklaşan İbrahim Gümrükçüoğlu'nun tabancasını çıkardığı anda, ilk müdehaleyi Koruma Müdürü olarak kendisinin yaptığını vurgulayan Şükrü Çukurlu, tabancayı almaya çalışırken kolundan yaralandığını, tabancadan çıkan merminin daha sonra gazeteci İhsan Yılmaz'ın ayağına saplandığı hatırlattı.

Demirel'in Koruma Müdürü Şükrü Çukurlu FBI tarafından davet alarak 45 gün genç Amerikalı polislere özel koruma eğitimi de vermiş.