Kahramanmaraş'ta, koruyucu aile uygulaması kapsamında bir çiftin yanına yerleştirilen Buse Naz, bir ailenin hayatını değiştirdi.

Kahramanmaraş Belediyesinde çalışan Adnan Tortçu, 7 yıl önce, bir televizyon programında "koruyucu aile" uygulamasından haberdar oldu. Anlatılanlardan etkilenen ve konuyu eşine aktaran Tortçu, projeden yararlanmak için çocuk yuvasına müracaat etti.

Yetkililerle görüşürken tesadüfen odaya giren Buse Naz'ı gören ve bir süre sohbet eden Tortçu çifti, küçük kızın koruyucu ailesi olabileceklerini söyledi. Gerekli işlemlerin yapılmasının ardından Buse Naz, Tortçu ailesinin yanına yerleşti.

Tortçu çiftinin yanında mutlu bir yaşam süren küçük Buse, hem eğitimine devam ediyor hem de sıcak bir aile ortamında geleceğe umutla bakıyor.

Adnan Tortçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, o tarihte 2 yaşında Rana adında kızları olduğunu, Buse'nin hayatlarına girmesinin ardından maddi ve manevi çok büyük değişiklik yaşadıklarını söyledi. Daha sonra Anıl adında bir erkek çocuklarının dünyaya geldiğini belirten Tortçu, Buse'yi kendi çocuklarından ayırt etmediklerini ifade etti.

- Sorumlulukları arttı

Buse ile tanıştıklarında yeni evli olduklarını dile getiren Tortçu, bir anda okula giden çocukları olduğunu ve sorumluluklarının daha da arttığını dile getirdi. Tortçu, koruyucu aile uygulamasıyla hayatlarının değiştiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yaşamımızda maddi ve manevi açıdan birçok şey değişti. 'Kelimelerle anlatılmaz yaşanır' derler ya.  İnanılmaz şeyler yaşadık.  Buse Naz gelmeden önce standart bir aile olarak yaşıyorduk. Kızımızı aldıktan bir yıl sonra 30 dönüm bir arazi sahibi olduk. Yıllardır bir arkadaştan alamadığım bir para vardı, umudumu kesmiştim sonra bu para da geldi."

ortçu, ilk başlarda yakınlarından olumsuz tepki aldıklarını ve koruyucu aile uygulamasına ön yargıyla bakıldığını gözlemlediklerini ifade etti.  Çevrenin söylediklerine kulaklarını tıkadıklarını belirten Tortçu, şöyle devam etti:

"Şu anda 3 çocuğum var ve artık koruyucu aileliği kabul etmiyorum. Çünkü Buse'nin  evlatlarımdan bir farkı yok. Hatta bazen oluyor diğer çocuklarıma almıyorum Buse Naz bir şey istediğinden hemen alıyorum. Onun istediği diğer çocuklarımdan önce geliyor. Kızımızı çok seviyoruz."

Nermin Tortçu ise devlete ve millete hayırlı bir birey kazandırdıklarına inandığını söyledi. Buse'yi çok sevdiğini belirten Tortçu, "Çok güzel bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Şu anda 14 yaşında olan Buse'nin yanımıza gelmesi bizim için büyük bir servet oldu. Benim için Buse'nin yeri bambaşka" diye konuştu.