Kırkayak Parkı içerisinde Büyükşehir tarafından yapılan kreşin izin alınmadan temelinin atıldığını dile getiren CHP Gaziantep İl Başkanı Sait Köse, "Önce temeli atıp, sonra onayı alıyorlar. Tarihin bize emaneti olan Kırkayak Parkı'nda inşaat yapılıyor. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz? Önce binayı yapıp sonra mı ruhsat alacaksınız?" dedi.

Gaziantep’in sorunlarını dile getiren CHP İl Başkanı Sait Köse, il başkanlığında basın mensupları ile bir araya geldi. Kırkayak Parkı içerisinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait kreşe yeni binanın imar değişikliğinin pazartesi günü yapılan meclis toplantısında imar değişikliğine gidildiğinin bilgisini veren CHP’li Köse, "Bu binanın temeli bir hafta önce atıldı. Bazı yerel gazetelerde gündeme geldi. Önce temeli atıp sonra onayı alıyorlar. Tarihin bize emaneti olan Kırkayak Parkı’nda inşaat yapılıyor. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz? Önce binayı yapıp sonra mı ruhsat alacaksınız? Bunu kendinizden olmayan bir müteahhit yapsa canına okursunuz. Sizden bunun hesabını CHP soracak. Orada birçok öğrencinin eğitim alacağı bir okul kurulması daha mantıklıdır. Ama önce ruhsat işlemlerini halledip, sonra diğer işlemleri yapın. Önce temeli atıp, ruhsatını daha sonra almayın." diye konuştu.

'ŞAMİL TAYYAR HER ZAMANKİ GİBİ BOŞ KONUŞUYOR'

Bir gazetecinin AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’ın CHP’yi eleştirdiğini ve 'Allah CHP’yi başımızdan eksik etmesin' dediğini hatırlatması üzerine Köse, Tayyar’a sert eleştirilerde bulundu. Köse, "Bay Tayyar’ın bu duasına biz ancak amin deriz. Gerçekten de bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var. 12 milletvekili hedefinin nasıl konulduğunu o anlayamaz. Anlaması için bilim adamlarını getirip kendisine izah etmek gerekir. Belki o zaman anlar. Yani kendisi her zaman olduğu gibi yine boş konuşmuş." ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin yollara belediye amblemi yazılmasını da eleştiren Köse, "Üç-beş lastik iziyle siliniyor. Paralar havaya uçuyor. Vatandaş boyanın yapıldığı kimyasalı solumuş oluyor. Harcanan paraya yazık değil mi?" diye tepki gösterdi.