KOSGEB K.Maraş HMM olarak K.Maraş ilinde destek vermiş olduğumuz işletme ve girişimci adayı sayısı, vermiş olduğumuz destek sayısı ve parasal miktarları devamlı bir artış göstermektedir. Bu nedenle mevcut yerimiz yetersiz hale gelmiş olup, 2013 yılı sonuna doğru alınan Başbakanlık Olur'u ile Nisan ayı sonunda KOSGEB K.MARAŞ Müdürlüğü Menderes Mah. Trabzon Bulvarı 46044 Sok. No:14 Dulkadiroğlu adresinde yer alan Yeni Hizmet Binasına taşınmış olup, resmi açılışını önümüzdeki günlerde yapmayı planlamaktadır. Yaklaşık 912 m2'den oluşan 4 katlı Hizmet Binası hedef kitlesi olan işletmelere, girişimci adaylarına daha iyi hizmet verebilmek amacıyla her personele 1 Oda, Eğitim Salonu, Toplantı Salonu, Arşiv vb. avantajları bünyesinde barındırmaktadır.

KOSGEB yeni kurulacak olan işletmelerimize Girişimcilik Destek Programı, mevcut var olan işletmelerimize ise Genel Destek Programı, İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı, Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı gibi başlıklar altında destekler sağlamaktadır. KOBİ sınıfına giren her türlü işletmemiz ile kendi işini kurmak isteyen Girişimci Adaylarımız doğrudan Müdürlüğümüze gelerek Destekler hakkında bilgi alabildiği gibi 444 1 567 numaralı Çağrı Merkezimiz ve www.kosgeb.gov.tr internet adresimiz üzerinden de detaylı bilgilere ulaşabilirler. Özellikle bir iş fikrine sahip olan Girişimci Adaylarımızın resmi kuruluş işlemlerine başlamadan önce Müdürlüğümüzden KOSGEB Yeni girişimci Desteği Hakkına bilgi almalarını öneriyoruz.

KOSGEB K.Maraş Yeni Girişimci Desteğini (30.000 TL Hibe, 70.000 TL Faizsiz Geri Ödemeli) sadece yeni iş kuranlara vermekte olup öncesindeGirişimci Adaylarından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmalarını istiyoruz Bu eğitimleri düzenli olarak KOSGEB kendi bünyesinde ve farklı kurum ve kuruluşlarla protokol imzalayarak vermektedir. Bu kapsamda DOĞAKA, İŞKUR, KMESOB, KMTSO, K.Maraş Büyükşehir Belediyesi ve benzer birçok kurumla bu eğitimleri verdik. Son 3 yıl içerisinde İlimizde 3500'den fazla Girişimci Adayı bu eğitimlere katılmış olup, bunların 300'den fazlası KOSGEB'in Yeni Girişimci Desteğinden faydalanmıştır.

KOSGEB K.Maraş olarak ayrıca mevcut işletmelere Genel Destek Programı altında Nitelikli Eleman Desteği (20.000 TL), Yurtdışı İş Gezisi Desteği (10.000 TL), Broşür-Katalog Desteği (15.000 TL), Yurtiçi Fuar Desteği (30.000 TL), Danışmanlık Desteği (15.000 TL), Belgelendirme Desteği (10.000 TL) gibi basit bir başvuru süreci olan Geri Ödemesiz destekler vermekteyiz. Bu desteklere işletmelerin hepsi başvurabilirler(esnaf, imalatçı, hizmet vb. sektörler)

KOSGEB K.Maraş olarak İşbirliği Güçbirliği Destek Programı ile en az 5 işletmenin (en az 3'ü aynı sektörde) bir araya gelip ortak tedarik, ortak tasarım, ortak pazarlama, ortak laboratuvar, ortak imalat ve hizmet sunumu konularında sunacakları projeler desteklenir. Bu kapsamda 250.000 TL Geri Ödemesiz 500.000 TL Faizsiz Geri Ödemeli Destek vermekteyiz.

KOSGEB olarak bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip küçük ve orta ölçekli işletmeler ile girişimcilerin geliştirilmesini, yeni ürün, yeni süreç, bilgi ve/veya hizmet üretilmesi ve ticarileştirilmesini temine araştırma, geliştirme, inovasyon ve endüstriyel uygulama projelerini desteklemekteyiz. Ar-Ge ve İnovasyon Destek Üst Limiti: 300.000 TL (Geri Ödemesiz), 200.000 TL (Faizsiz Geri Ödemeli) Endüstriyel Uygulama Destek Üst Limiti: 250.000 TL (Geri Ödemesiz), 200.000 TL (Faizsiz Geri Ödemeli)

KOSGEB K.Maraş olarak ayrıca AB-CIP Kapsamında Avrupa İşletmeler Ağı Projesinin Koordinatörlüğünü yürütmekteyiz.  Adana Ticaret Odası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası proje ortakları olup 2008 yılında başlamış olup 2014 sonuna kadar toplam bütçesi yaklaşık 3,7 milyon Euro'dur.KOSGEB projede Türkiye Bütçesinin %70'ini karşılamaktadır. Bu kapsamda Avrupa İşletmeler Ağı AKDENİZ olarak K.Maraş ilinde eğitim, seminer, yurt içi ve yurt dışı ikili görüşmeler, uluslararası aştırma, işletme profilleri çıkarma ve 50 ülkede ağ aracılığıyla yayma, teknoloji transferi, tanıtım faaliyetleri, vb. birçok faaliyet gerçekleştirilmiş ve halen de devam etmektedir. Proje Bölgeniz en uzun soluklu ve en büyük AB Projesi olması ile de ayrıcalıklıdır.

CIP Programının yerini alan 2015-2020 yıllarını içeren AB COSME Programına yönelik yine KOSGEB K.Maraş Koordinatörlüğünde, Adana Ticaret Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, K.Maraş Ticaret ve Sanayi Odası ve Çukurova Üniversitesi ortaklığında proje yazım işleri devam etmekte olup Haziran ayı içerisinde AB Komisyonuna göndermiş olacağız.

Amacımız Kahramanmaraş işletmelerimizin ve girişimci adaylarımızın daha fazla hibe desteği ve diğer desteklerden faydalanmasıdır.