Mersin’in Silifke ilçesinde Kızılay Silifke Şube Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Turan Spor Kulübü üyeleri, Muay Thai sporu yaparak stres atıyor.

Kişinin kendini bedensel ve zihinsel olarak eğitmesi ilkesi üzerine kurulu sistem sayesinde, bireyler şiddetten uzaklaştırılıp barışçıl duygular beslemesi sağlanıyor. Disiplin sporu olarak bilinen Muay Thai yapan üyeler hem spor yapıyor, hem de günün stresini atıyor. Özellikle çalışanların stres atmak için kullandığı spor dalı, gençlerin de kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlıyor.

Kızılay İşhanı altında yeni açılan spor dalında sporcular eğitim alırken, başvuranların artması da bekleniyor. Haftanın üç günü 2 saatlik eğitimin ardından, isteyenler için yapılan sınav sonucunda belge de veriliyor.

Muay Thai sporunun gençleri her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutuğu için tercih edildiğini belirten Muay Thai Antrönörü Alpaslan Ünlü, şunları anlattı: “Muay Thai sporuna yaklaşık 15 senedir devam etmekteyim. Bu ortamı Silifke Kızılay Şube Başkanlığı'nın yardım ve destekleriyle kurduk. Burada gençleri özellikle kötü alışkanlıklardan, kahve ve zararlı ortamlardan uzak tutmak için kurduk. Bazen ücretsiz, kimi zaman çok cüzi bir ücretle çalıştırmaktayız. Bu spor kavga sporu olarak anılır ama asla öyle değildir. Buraya gelen öğrenciler buradaki ortamda kum torbalarıyla ve birbirleriyle seviyeli bir şekilde müsabaka yaparak enerjilerini atarlar. Böylelikle normal dışarıdaki sosyal ortamlarında daha sakin, daha dingin bir insan olurlar. Hiçbir öğrencimiz dışarıda kavgaya, kötü alışkanlıklara buraya gelenler katılmamıştır. Bütün gençlere bu sporu tavsiye ederim. Bu sporun yaşı yok. Her insan bu sporu yapabilir. Amacımız burada sağlıklı olmak, kendimizi dinç tutmak, zararlı alışkanlıklardan, kötü ortamlardan kurtulmaktır. Muay Thai kursu yanında ayrıca kick boks, aikido kurslarımız da var. Silifke Kızılay İşhanı altındayız. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri çalışmalarımız devam ediyor.”

2 yıldır Muay Thai sporuyla uğraştığını belirten Mustafa Çelebi ise “Lise 2’de okuduğum dönemlerde stresimi atmak için bu spora başladım. Önceden oynadığım futbola göre daha sert bir spor olmasına rağmen sakatlanmaları daha az, 2 yıl önce başladığım bu sporda ilerlemek istiyorum. Sosyal hayatıma da çok olumlu yansıdı ve daha sakin bir insan oldum." diye konuştu.