Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Sarayköylü kadınlar, mahallelerinin ‘Kötüköy’ olan adının Bilal Şahin mahallesi olarak değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı.

Fabrikasının bulunduğu Sarayköy’e cami, kuran kursu, imam evi ve yol ve kaldırım gibi birçok hizmetleri yapan hayırsever işadamı Bilal Şahin, fabrikasında köyden insanları istihdam ediyor. Köye yaptığı hizmetlerin kalıcı olması adına köydeki mahallelerinin birine Bilal Şahin isminin verilmesini isteyen kadınlar, topladıkları imzaları ve dosyayı Köy Muhtarı Mustafa Kurt’a teslim etti.

Fadime Yiğit isimli kadın Bilal Şahin’in Yozgat’ın bir çok yerine hizmetleri olduğu gibi Sarayköy’e de çok sayıda hizmetlerinin bulunduğunu belirtti. Yiğit, “Bilal Bey, Kuran kursumuzun, camimizin bakım ve onarımını yaptı. Köyümüze imam evi lojman ve birçok hizmetleri bulunmaktadır. Biz de köyümüzde ‘Kötüköy’ diye anılan mahallemizin adını değiştirmek istiyoruz. Kötü köy’den kurtulmak hem de hayır sever iş adamımız Bilal Şahin’in ismini vermek için imza topladık, muhtarımıza teslim ettik. İnşallah mahallemizin ismi Bilal Şahin olarak değiştirilecek." dedi.

Sündüs Yalçınsoy’da hayırsever iş adamı Bilal Şahin’in Yozgat’ta yaptırmış olduğu külliyeyi gezdiklerini belirterek, şöyle konuştu: "Yozgat Merkez’de Gedikhasanlı’da Esenli’de camiler, kuran kursları yaptırdı. Şimdi de köyümüzdeki cami ve kuran kurslarının bakım ve onarımını yaptırıyor. İmam evleri yapılıyor, köyümüz güzelleşiyor. Bizde kendisine teşekkür etmek için köyümüzdeki mahallemizin birini Bilal Şahin Mahallesi olarak değiştirilmesini istiyoruz."

Köy Muhtarı Mustafa Kurt da aynı ifadeleri kullanarak, “Bilal Şahin Bey önce Yibitaş Camisi'nin bakım ve onarımını yaptı, imam evi ve çevre düzenlemesini yaptı. Şimdi ise Çapanoğlu Camisi'nin çevre düzenlemesini yapıyor, imam evi, misafirhanesini tamamlayıp burasını da külliye haline getirecek. Köy halkı mahallemizin birisinin adı Kötüköy diye geçiyor ve halkımız da bu ismin değiştirilmesini istiyor. Köydeki hanımlar burasının Bilal Şahin mahallesi olarak değiştirilmesi için imza toplamış ve bize teslim ettiler. Biz de ihtiyar heyetimizle görüşüp, bu ismi köy karar defterine işleyip, mahallemizi Bilal Şahin mahallesi yapacağız." diye konuştu.