Batman'nın Kozluk ilçesine bağlı bir köy evinde yapılan aramada çok sayıda çeşitli marka silah ve mühimmat ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ekipleri, kent genelinde silah ticareti yapanlara yönelik çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında Kozluk ilçesine bağlı bir köyde S.Y. (38) isimli şahsın evine operasyon düzenlendi. Yapılan aramada çok sayıda çeşitli marka silah ve mühimmat ele geçirildi.

Aramada Kalaşnikof silah ve silaha ait 7 adet şarjör, 7.62 mm çapında 238 adet fişek, BR-60 ibareleri bulunan tanbura tabir edilen 1 adet şarjör, 1 adet M-16 otomatik uzun namlulu tüfek, tüfeğe ait 7 adet şarjör ve 184 adet fişek, 1 adet keskin nişancı dürbünü, 1 adet Beratta marka tabanca, tabancaya ait 3 adet şarjör, 1 adet Saddam marka tabanca ve tabancaya ait 2 adet şarjör, 59 adet 9 mm tabanca fişeği bulundu.

Olayla ilgili gözaltına alınan S.Y. (38) isimli şüpheli hakkında 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet' suçundan yasal işlem başlatıldı. Şahıs, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.