Fırtına, İl Jandarma Komutanlığı ve köy korucularının işbirliğiyle bir düğün salonunda düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Türkiye'de 65 bin 750 geçici köy korucusunun görev yaptığını belirten Fırtına, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraşımızda verilen bu tanışma ve dayanışma yemeğindeki tablo bizleri sevindirmiştir. İnşallah bu ve benzeri etkinlikler diğer illerimizde de yapılır. Korucu arkadaşlar, sizler birlik ve beraberlik içerisinde olduğunuz müddetçe her zorluğun üstesinden geleceksiniz. Terör veya asayiş olayları, inşallah korucuların fedakarca görev aşkı, azim ve gayretleriyle daha da azalacak ve ülkemize huzur gelecektir."

Merkez Dulkadiroğlu İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Akbey ise 175'nci yılını kutlayan jandarma teşkilatı ile bütünleşmiş olan köy korucularının devletin kudret ve adaletini, şefkat ve merhametini geçmişte olduğu gibi bugünden sonra da sürdüreceklerine inancının tam olduğunu söyledi.

Köy korucuları adına konuşan Ilıca Köy Korucuları Başkanı Ekrem Karalar ise şan ve şerefle görev yapan jandarma teşkilatına her zaman yanlarında olmalarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından şehit köy korucusu İsmail Taşçı'nın oğlu Cemal Taşçı'ya Vali Yardımcısı Bayram Öz tarafından plaket verildi.

İl Müftüsü Muhammet Gevher'in okuduğu duanın ardından program sona erdi.

Programa, Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Çoşkun Doğan, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Metin Maytalman, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, köy korucuları ile diğer ilgililer katıldı.