Kahramanmaraş Köy Korucuları Sosyal Kültürel ve Dayanışma Vakfının, son iki yılda hayatını kaybeden köy korucularının ailelerine 140 bin lira yardımında bulunduğu bildirildi.

Vakfın başkanlığını yürüten Vali Şükrü Kocatepe, geçtiğimiz yıl trafik kazasında yaşamını yitiren köy koruyucusu Davut Aslan'ın eşi Nesrin Aslan'ı makamında kabul etti.

Aileye 15 lira yardımda bulunan Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1997'de kurulan vakfa bin 500 köy korucusundan 200'ünün üye olduğunu anımsattı.

Vakfın yaşaması için destek beklediklerini ifade eden Kocatepe, şunları kaydetti:

"Bugün vakfımızın 800 bin lira civarında nakdi varlığı, 200 bin lira da borç olarak verdiğimiz miktar var. Durumu uygun olanlara aylık 100 lira geri ödemeli 2 bin lira faizsiz kredi veriyoruz. Ayrıca vefat eden korucularımızın eş ve çocuklarına yardımda bulunuyoruz. Ancak bin 500'ü aşkın korucumuzun çok azı vakfımızın üyesi. Dolayısıyla vakfın geliri de çok az ve yetersiz."

Kocatepe, yardımlarda üyelik durumunun gözetilmediğini dile getirdi.

Koruculardan vakfa sahip çıkmalarını isteyen Kocatepe, "Son iki yılda hayatını kaybeden korucuların ailelerine 140 bin nakit yapıldı. Ancak vakfın maddi varlığı günden güne azalıyor. Eğer bu kurum kapanırsa bundan sonra vefat eden, zor duruma düşen korucularımıza ve ailelerine yardım etme imkanımız kalmaz" ifadelerini kullandı.