Karabük'ün Kurtuluş Mahallesi'nde oturan 65 yaşındaki Mustafa Mesut, geçmişe dönük özlemini köy köy dolaşıp topladığı eski alet ve eşyalarla gidermeye çalışıyor. Eski eşyaları evinin bahçesinde toparlayan Mesut, torunlarının da bu eşyaları öğrenmelerini hedefliyor.

Mustafa Mesut, 8 yaşında annesi ölünce 11 yaşında dedesi tarafından İstanbul’a gönderilmiş. Burada 50 sene kalan Mesut’un içinde hep köy özlemi kalmış. Bahçıvanlıktan emekli olan Mustafa Mesut, yeniden Karabük iline yerleşmiş. Mesut, çocukluğundan beri köyüne duyduğu özlemi, çevre il ve ilçelerdeki köylerden topladığı, genellikle köylerde kullanılan alet ve eşyalarla gidermeye çalışıyor. Tarihi eşyaları evinin bahçesinde toparlayan Mesut, bunları torunlarının da görerek öğrenmesini hedefliyor.

Aletlere bakıp köyünde geçirdiği çocukluk günlerinin hasretini giderdiğini belirten Mesut, "Safranbolu’nun Kuzyaka köyünde doğdum. 8 yaşında annemi kaybettim. 11 yaşında ise dedem beni İstanbul’a gönderi. Burada 50 yıl çalışıp emekli oldum. Karabük’e dönünce evimin bahçesine çevre il ve ilçelerdeki köylerden çeşitli eski ve günümüzde kullanılmayan eşyaları topladım. Arkadaşlar ve duyanlar geliyor bana 'falan köyde şu eşya var' diyor, arabama atlayıp gidiyor alıp geliyorum. Onları buraya koyuyor sergiliyorum.” diye konuştu.