İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Demirci köyünde 'Kutlu Doğum' heyecanı yaşandı. Demirci Köyünü Sevenler ve Yardımlaşma Derneği (DESİYAD) tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen etkinlik kapsamında, köy meydanını dolduran köylü ve misafirlere kazanlarla pişirilen etli pilav ikram edildi.

Peygamber Efendimiz'in (sas) Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle hazırlanan proram Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Konuşmalarda Peygamber sevgisi ve O'nun (sas) izinden gitmenin önemi anlatıldı. Dernek olarak farklı bir açılış yapmak istediklerini ifade eden DESİYAD Başkanı Yusuf Bodu, "Köyümüzün yararına bir dernek kurduk. Bu işi yaparken niyetimiz hayırdı. Bu hayrın başlangıcında Kutlu Doğum Haftası'na denk gelmesi, bizleri ayrıca heyecanlandırdı. İstedik ki çifte hayır kazanalım. Bu kapsamda 4 yıldır kutlu doğum etkinlikleri düzenliyoruz. İzmir'den çok sayıda misafirimiz geliyor. Bu sayede kaynaşma da sağlanıyor." dedi.

Köy meydanına kurulan tezahlarda bin 500 kişilik etli pilav, ayran ve su ikram edildi. Köy meydanındaki proramda ayrıca semazenlerin gösterisi büyük beğeni topladı.