Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine bağlı Dağdemirciler köyü sakinleri, 7’den 70’e Kutlu Doğum heyecanı yaşadı. Köyde üç kuşağın bir arada kutladığı Kutlu Doğum etkinliğine civar köylerden gelen davetlilere, köylü kadınlar el birliğiyle yemek hazırladı.

İlk olarak Dağdemirciler Köyü Merkez Camii’nde Kuran-ı Kerim ve ilahiler okunurken, köyün öğrencileri de Peygamberimiz’den (sas) hadisler okuyarak programa renk kattı. İlçe Müftüsü Veyis Susam, 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku' ile ilgili sohbet verdi. Daha sonra bir süre önce köyün gençlerinin kurduğu 'Dağdemirciler Köyü Gençlik Platformu' tarafından davetlilere '40 Hadis' yazılı kitapçık ve yemek ikram edildi.

Dağdemirciler Köyü Muhtarı Şerafettin Akdemir, köy sakinleri olarak bu tür sosyal etkinlikleri, heyecan duyarak yaptıklarını belirtti. Akdemir, “Yeter ki hocamız bize böyle bir teklifle gelsin, biz her zaman destek vermeye hazırız.” dedi. Köyün genç imam-hatibi Seyit Karademir ise ''Kutlu Doğum programını 3 senedir yapıyoruz. Hem Kur’an tilaveti hem de ilahi ziyafeti sunmaya çalışıyoruz. Elden geldiği kadar Efendimiz’i (sas) anlatmaya çalışıyoruz. Emeği geçenlerden ve etkinliğimize teşrif edenlerden Allah razı olsun.” ifadesini kullandı.

Programın sponsorluğunu yapan 'Dağdemirciler Gençlik Platformu’nun başkanlığını yapan Müjdat Aydemir ve Başkan Yardımcısı Özcan Karademir ise insanların faydasına olacak her türlü faaliyetin yanında olacaklarını kaydetti.

KÖYÜN KADINLAR YEMEKLERİ HAZIRLADI

Bu arada, çevre köylerden gelen davetliler için hazırlanan yemek ikramını ise köyün kadınları el birliğiyle hazırladı. Yemekleri yapan Zeynep Demirci ve Songül Demirel, şunları söyledi: “Her programda olduğu gibi bugün de seve seve yemekleri hazırladık. İnsanlar gelip dinimizle ilgili bir şeyler öğreniyor. Hayır kurumu işliyor. Biz her zaman böyle programlarda görev almaya hazırız.”

Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program son buldu.