Bursa’nın birçok köyünde yollarda oluşan büyük çukurlar ulaşımı aksatıyor. Araç lastiklerini patlatan ve kazalara neden olan çukurlar sebebiyle köylüler tepkili.

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde, Erenler Köyünü Koçcuköy, Ortaköy, Süleymanbey ve Başköy’e ulaşım sağlayan yol, adeta köstebek yuvasına dönmüş durumda. Yolda oluşan devasa çukurlar nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor. Başköy Muhtarı Hasan Acar, Büyükşehir Belediyesine 2 kez dilekçe ile başvurduğunu ancak sonuç alamadığını söyledi. Karların kalkmasıyla yoldaki bozuklukların ortaya çıktığını belirten Acar, yolun asfaltının ise kış öncesi atıldığını hatırlattı. Asfaltın bu kadar kısa sürede bozulmasının manidar olduğunu vurgulayan Acar, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Yolda araçlarımızın lastikleri patlıyor. Çukurlara düşe kalka gidebiliyoruz. Resmen çile çekiyoruz. O kadar talep etmemize rağmen kimse gidip gelmedi. Kimse bizimle ilgilenmedi. Yolların bir an önce yapılmasını istiyoruz."

Köylülerden Hasan Yılmaz da, şunları söyledi: "Şimdi 7 Haziran seçimlerine az kaldı. Seçimler yaklaştıkça köylerimize gelip oy isteyecekler. Nasıl gelecekler bilmiyorum, yüzümüze nasıl bakıp oy isteyecekler. Bu yolların halini bir görsünler. Yazıktır. Şimdiye kadar bizimle ilgilenmediler ama oy isteyecekler."

Hasan Turan ise yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti. Yeni aldığı bir arabanın çukura girmesi sonucu lastiğinin patladığını belirten Turan, "Yetkililere sesleniyoruz. Bir kez olsun gelip şu yola baksınlar. O zaman neler çektiğimizi anlayacaklar. Seçimlere yakın oy istemeye gelecekler ama bilmiyorlar ki bu yollar böyle olursa köylere bile gelemeyecekler." diye konuştu.