Erzincan’a 27 kilometre uzaklıkta bulunan Uluköy köyünde aynı anda 2 farklı bölgede meydana gelen yangın, köyde paniğe yol açtı. 1993 yılında terör saldırısına maruz kalan köyde olası bir terör saldırısından endişe eden köy korucuları, yangın bölgelerine giderek söndürme işlemlerine katıldı. Jandarma da köy ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Yangın, dün gece saat 23.30 sıralarında Uluköy köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre köyün iki farklı noktasında ikamet eden Ahmet Uzun ve Halil Kaya’ya ait samanlıklar bilinmeyen bir sebepten dolayı aynı anda yanmaya başladı. İki yangının köyde duyulması ile birlikte köy korucuları yangın bölgelerine giderek samanlıkları söndürmeye çalıştı. Erzincan ve Üzümlü Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği her iki yangın da kısa sürede söndürüldü.

1993 yılının ağustos ayında Uluköy’de meydana gelen terör saldırısında 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştı. Köyde akşam saatlerinde görülen iki şüpheli araç ve ardından aynı anda iki yangının çıkması köylülerde olası bir terör saldırısı endişesi oluşturdu. Yangınların çıkış sebebi araştırılırken, ilk bulgularda yangınların kundaklama sonucu çıktığı tespit edildi.

Uluköy’de yaşanan yangınlar ile birlikte köy korucuları ve jandarma güçleri, köy içerisinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. İl Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ, köye gelerek yangın bölgelerinde incelemelerde bulundu ve köylüler ile görüştü.

Yaşanan olayla ilgili soruşturma devam ediyor.