Sulakyurt’a bağlı Danacı köyünde, örnek bir çalışma sergileniyor. Köy derneği, kurduğu aşevi ile yaşlı ve ihtiyaç sahibi kişilere 8 yıldır yaz kış demeden kapı kapı sıcak yemek dağıtıyor.

Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesine bağlı Danacı köyünde, Türkiye´de örneğine az rastlanır bir proje gerçekleştiriliyor. İşsizlilik nedeniyle sılayı terk ederek İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlere yerleşen gençler, köye hizmet için aldıkları ortak kararla 1991 yılında Danacı Köyü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurdular. Dernek çatısı altında birçok sosyal faaliyet gerçekleştiren gençler, yaşlı ve ihtiyaç sahipleri için ne yapabiliriz, düşüncesiyle yola çıkarak 2007 yılında köye bir de aşevi kurdular. Burada pişirilen yemekler 8 yıldır yaşlı ve ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar servis ediliyor. Her gün sıcak yemek yiyen yaşlılar ise gençlerden hayır dualarını esirgemiyor.

Derneğin çalışmalarını yakından takip eden Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez, yaşlılar için yapılan aşevi hizmetinin tüm Türkiye’ye örnek olacak bir proje olduğunu belirtti. Aşevi hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Yüksel Özkan da amaçlarının yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere hizmet etmek ve onların hayır dualarını almak olduğunu söyledi. Derneğin yönetim kurulu üyelerinden Mustafa Ünal ise "Ne oldum değil, ne olacağım diyerek bu hizmeti sürdürecegiz." dedi.