Çankırı'nın Kurşunlu ilçesine bağlı Çavundur köyünde yaşayan vatandaşlar, asfaltlanamayan yol yüzünden toz içinde yaşamak zorunda kaldıklarını belirterek, duruma tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezinin 15 kilometre uzaklığında bulunan Çavundur köyünün yolunda bir süre önce asfaltlama yapılması için genişletme çalışmaları başlatıldı. Başbakanlık tarafından sağlanan ödenek ile yapılan çalışma kapsamında yol genişletildi ve kazındı. Kazındıktan sonra yol üzerinde bir çalışmanın yapılmaması köy halkının tepkisine neden oldu. Bir köy sakini yaptığı açıklamada, “Her aracın geçişi köyü toz bulutu içinde bırakıyor. Yol üstünde bulunan evler hava almak için bile cam ve kapılarını açamaz duruma geldi. Kapılarını açan köylünün evi tamamen batıyor. Yoldan yükselen tozlar nedeni ile köylünün ektiği bağ ve bahçeler kullanılamaz duruma geldi" diyerek duruma tepki gösterdi.

Şifalı kaplıcaları ile de tanınan Çavundur köyüne gelen tatilciler de yollarda oluşan toz bulutundan dolayı şikayetçi. Kaplıcaya şifa bulmaya geldiğini ve astım hastası olduğunu ifade eden Ahmet Tatlı, “İnsanlar buraya şifa bulmaya geliyor. Ben kendim astım hastasıyım ama burada köye girişte oluşan tozdan çok etkilendim bence bu yola bir an önce çözüm bulmaları gerekiyor. Sonuçta burası insanların şifa aradığı bir yer hasta olmak için kimse gelmez.” dedi.