Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde köylü pazarında tezgah altında görülen yılan satış yapan esnafı tedirgin etti. Ereğli Belediyesi itfaiye müdürlüğü ekiplerinin yakalama çalışması başlattığı yılan, yaklaşık 15 dakika süren çalışmanın ardından yakalanarak koruma altına alındı.

Yaz ayının gelmesi ve havaların ısınması ile birlikte yılanların şehre kadar inmesi vatandaşların tedirgin olmasına sebep oluyor. Yılanlar kimi zaman araçların motor kısmına girerken, kimi zaman da özellikle köy bölgelerinde evlere kadar girebiliyor.

İlçeye bağlı pazar yerinde ortaya çıkan yılan ise pazar esnafını tedirgin etti. Pazar tezgahının altında vatandaşlar tarafından fark edilen yaklaşık 1 metre uzunluğunda ki yılan için Ereğli belediyesi itfaiye müdürlüğü ekiplerine haber verildi. İtfaiyeye bağlı ekiplerin gelişi ile başlayan yakalama çalışması yaklaşık 15 dakika sürdü. Tezgahların altından kaçmaya çalışan yılanı yakalayan ekipler yılanı koruma altına aldı.

Pazaryeri esnafı ise yılandan dolayı tedirgin olduklarını itfaiye ekiplerinin yılanı yakalaması ile rahat nefes aldıklarını ifade ettiler.