Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde geçtiğimiz yıl meydana gelen ve 29 evin yanarak kül olduğu yangın sonrasında kurulan konteynerler boş kaldı. Evi yanan köylülere komşuları ''Biz varken konteynerde kalamazsınız'' dedi.

Köylüler evsiz kalan komşuları için bazıları evlerini ayırdı, bazıları ise odalarını onlara verdi. Olayın ardından yaklaşık 3 ay geçti. Köyün girişine kurulan konteynerler boş dururken köylüler zor şartlarda yaşamaya devam ediyor.

Çorum'un en uzak köylerinden olma özelliği de taşıyan Çukuröz'de yangının yaraları sarılıyor. Yanan evlerle birlikte çoğu vatandaşın samanları, buğdayları ve daha birçok malzemesi yanarak kül oldu. Kaymakamlık kurtarılan büyük ve küçük baş hayvanlar için yem vaadinde bulundu ancak, talep edilenden çok daha az yardımda bulunuldu.

Köyde evi yananlardan Hüseyin Bircen, komşularının yanlarına yerleştiklerini söyledi. Konteynerlerin soğuk olduğunu ifade eden Bircen ''Bu memlekette aileler kalabalık olur. Konteynerlere sığamıyoruz zaten hava da soğuk ve eşyalar rutubet alıyor. Komşularımız sağolsunlar bizlere yardımcı oldu. Konteynerde kalmamıza müsaade etmediler.'' dedi.

Arif Okumuş ise köyün dışında bulunan ahırın üstündeki 2 odalı yerde kaldığını söyledi. Okumuş ''Devletimizden isteğimiz bize biran önce evlerimize kavuşturmasıdır.'' dedi.

Şaban Özdeç ve ailesi ise komşuları tarafının alt katında ikamet ediyor. Konteynerlerin soğuk olduğunu dile getiren Özdeç, ''Şuanda komşunun evinde duruyorum. Bir odada duruyordum şuanda bir odayı daha yapmaktayım. Konteynerde durmama sebebim soğuk ve orada bir tek kişi durabilir. Benim 3-4 tane çocuğum var. Devletimizden de beklediğimiz biran önce bizleri evlerimize kavuşturması'' ifadelerini kullandı.