Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Akpınar köyü sakinleri, bu yılın bol yağışlı geçmesinden dolayı şükür duasına çıktı.

Akpınar Köyü harman yerinde düzenlenen şükür duasına, YOGİSAD Başkanı Ayhan Çelik, Yerköy ilçe sakinleri, bazı daire müdürleri ve çevre köy sakinleri katıldı. Öğle namazının ardından, yapılan şükür duası sonrası katılımcılara etli plav, ayran ve tatlı ikramı yapıldı.
Çakırhacılı Köyü Muhtarı Ekrem Dağdemir, bu yılın önceki yıllara göre yağışlı geçmesinin bölge çiftçisini sevindirdiğini söyledi.

Dağdemir, "İlimiz hububat açısından oldukça büyük öneme sahiptir. Geçmiş yıllarda yaşanan kuraklıktan dolayı istenilen seviyede ürün elde edemediğimiz gibi büyük oranda zararımız oldu. Bu yıl Allah'a şükürler olsun, yağan bol yağmurlardan dolayı ilimiz genelinde oldukça güzel hububat var. İnşallah herhangi bir sorun yaşanmadan hububatımızın hasadını tamamlarız." dedi.

Buğday alanları için şuan yağışların yeterli olduğunu vurgulayan Dağdemir, "Bu yıl hububat açısından yeteri kadar yağış oldu. Bu yağış mayıs ayı içerisinde de bir kaç defa yağması halinde ekinlerimiz kendini kurtaracaktır. Mayıs ayıda ekinlerimiz başak çıkaracak ve yağışa ihtiyacı olacak. İnşallah mayıs ayında da bir kaç kez yağış olur. Bu vesile ile bizlerde yağışlardan dolayı şükür duasına çıktık. Rabbimiz kazasız belasız ürünlerimizin hasadını yapmayı nasip etsin." temennisinde bulundu.