Türk edebiyatının usta ismi yazar Yaşar Kemal için memleketi Osmaniye'nin Gökçedam (Hemite) köyünde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 92 yaşında hayatını kaybeden Yaşar Kemal'in memleketi Gökçedam (Hemite) köyünde vatandaşlar, gıyabi cenaze namazı için köy camiinde toplandı. Öğle namazının ardından Osmaniye Müftü Yardımcısı Ali Yazıcı, cenaze namazı için gelenlerden helallik aldıktan sonra gıyabi cenaze namazını kıldırıldı. Namazın ardından Yaşar Kemal'in ruhuna Fatiha, İhlas ve dua okundu.

Gıyabi cenaze namazına, Vali Vekili Alperen Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tayfun Dündar, Osmaniye Tabipler Odası Başkanı Bengü Başlamışlı İmadoğlu bazı siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Namazın ardından cenaze için gelenler Yaşar Kemal Kültür Evini gezdikten sonra İnce Mehmet Anıtı’nı ziyaret etti. Gökcedam Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri kültür evini gezdikten sonra anıta çiçek bıraktı.