Küçükbaş etin daha fazla tüketilmesini hedefleyen Et ve Süt Kurumu (ESK), 1 Haziran tarihinden itibaren tüm Türkiye’deki mağazalarında koyun, kuzu, oğlak ve keçi eti satışlarına başlayacak.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral konuya ilişkin yazılı açıklamasında, piyasada düzenleyici ve destekleyici bir rol üstlenen ESK’nın, besicileri desteklemek ve tüketicilere uygun fiyatlı ürünler ulaştırmak için çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
Türkiye’de kırmızı et ihtiyacının ağırlıklı olarak büyükbaş ürünlerden karşılandığına dikkat çeken Piral, şu ifadeleri kullandı: “Bakanlığımız ile birlikte büyükbaş ürünlerin yanında küçükbaş ürünlerin tüketimini artırmayı hedefliyoruz. Toplumun yeterli ve dengeli beslenmesi önceliğimiz. Koyun ve keçi eti eskiden mevsimsel olarak tüketiliyordu. Artık modern üretim teknikleri kullanan çiftlikler sayesinde bu ortadan kalktı. Tedarikte bir sıkıntı yok, 365 gün kuzu, koyun, oğlak ve keçi eti bulunabiliyor. Kısa sürede tüketici alışkanlıklarının da küçükbaş hayvan etine doğru ivme kazanacağı inancındayız.”