Bugün TV, Kanaltürk, Bugün ve Millet gazetelerinin de bünyesinde yer aldığı Koza İpek Holding'e kayyum atanması kararına CHP Nevşehir birinci sıra adayı Fahri Ertik ve MHP İl Başkanı Göksel Taşçı tepki gösterdi.

CHP Nevşehir birinci sıra adayı Fahri Ertik, Koza İpek Holding'e kayyum atanmasını Türk demokrasisinin geldiği nokta açısından utanç verici olarak gördüğünü ifade etti.

CHP olarak hep mazlumun yanında olduklarını vurgulayan Ertik “Düşüncelerimiz ayrı da olsa kimse zulmedemez. Şu görülmüştür ki, tek başına bir AKP iktidarı bu ülke için olabilecek en büyük kötülüktür.” dedi.

Daha önce meşhur twitter fenomeni Fuat Avni tarafından bu olayların bir kısmının açıklandığını hatırlatan CHP Nevşehir milletvekili adayı, şunları ifade etti: “Türkiye çok kötü bir noktaya doğru gidiyor. AKP iktidarının kendisine karşı olan herkesi susturma projesinin bir parçasıdır. Türkiye’de AKP tarafından kendi dışında hiç kimseye tahammül edemeyen bir anlayış sergileniyor. AKP, ‘Biz her şeyi zevkimize, keyfimize göre yapalım, dilediğimiz gibi devleti idare edelim, kimse bize karışmasın, eleştirmesin. Herkes bizi alkışlasın’ anlayışıyla hareket ediyor. Bu durumu çağdışı, iğrenç bir anlayış olarak görüyorum. Bunu zulmün en şiddetlisi olarak görüyorum. Allah, birilerinin, bir grubun sonunu yaklaştırdığı zaman onların zulmünü artırırmış. Bu olayı, bunun bir işareti olarak görüyorum. Zulmün olduğu yerde küfür vardır. Büyük İslam alimlerinden Musa Celulullah ‘devletin dini adalettir, küfrü zulümdür’ der. Bugün açık bir biçimde zulüm vardır, ortada küfür vardır.”

MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı da, Koza İpek Holding'e kayyum atanması kararının AK Parti'nin Türkiye üzerindeki cepheleşme ve kutuplaşma politikasının son haddine ulaştığının göstergesi olduğunu söyledi.

İktidar gücüyle maalesef hukuk ve adaletin dağıtacağı yerde tamamen baskı ve zulüm yapıldığını ifade eden Taşçı, iktidarın hem millete hem bürokrata baskısının devam ettirmekte olduğunu dile getirdi.

Türk basını üzerindeki sansür hareketinin seçimden önce başlatıldığını hatırlatan Taşçı, şunları kaydetti: “Türk basını üzerindeki baskı ve zulmü kınıyoruz. Kesinlikle tasvip etmiyoruz. Hukuk çerçevesinde yapılan çalışmalar olduğunu biliyoruz. Ancak hukukunda bu konuya eğilmediğini, kayyum atamasının seçimden birkaç gün öncesine denk getirmesini manidar buluyoruz. Türk basını hür olmalıdır. Türk basını hür olmasından da hiç kimse korkmamalıdır.”