Adana Kozan'da belediye tarafından ilçe ekonomisine katkı sağlamak amacıyla üretici köylü pazarı kuruldu.

Kozan Kent Konseyi Tarım ve Hayvancılık çalışma grubunun Çukurova Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüğü “Kozan’da Taşınmaz Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması” projesi kapsamında Girişimcilik eğitimi verilen 40 kişi arasından belirlenen 10 üreticiye pazar tezgahı belediye tarafından verildi.

Kurulan üretici pazarında vatandaşlar kendi ürettikleri ve yetiştirdikleri salça, turşu, nar ekşisi, turunç reçeli, peynir, incir reçeli, yufka ekmek, mantı gibi yöresel gıda ile iğne oyası, dokuma kilim gibi el işi ürünleri satışa sunacak.

Üretici köylü pazarını ilçe ekonomisine canlılık kazandırmak amacıyla kurduklarını ifaden eden Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, el emeği göz nuru yöresel ürünlerin vatandaşa daha kolay ulaşmasını sağlayacak pazarın zamanla gelişerek büyüyeceğini söyledi.

Üreticilere girişimcilik eğitimi sertifikalarının ve tezgahlarının teslim edildiği etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Tanrıverdi, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.