Adana’nın Kozan ilçesinde Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde tam buğday ekmeği üretilecek yeni fırın açıldı.
Halk arasında kepekli olarak tabir edilen tam buğday ekmeği üretmek için atıl durumda bulunan belediyenin tarihi taş fırını restore edildi. Yenileme çalışmaları 4 ay süren ve üretime başlayan ikinci fırında incelemelerde bulunan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, ekmek üretiminde uyulması gereken hijyen koşullarına dikkat çekti. Başkan Öztürk, “Yıllardır atıl durumda bulunan ve ‘Yaşar Bayram Fırını’ olarak bilinen burayı baştan aşağı yenileyerek halkımızın hizmetine sunduk. Bu fırının geçmişte çok meşhur pideleri vardı. Yaklaşan Ramazan ayını da göz önünde bulundurarak ekmek üretimine başladık, pide üretimine de yakında başlayacağız. Ayrıca halkımızın sağlığını düşünerek bu fırınımızda az tuzlu kepekli ekmek üretimi de yapıyoruz. Kısıtlı bütçemize rağmen hizmetlerimiz katlanarak devam edecek.” dedi.

Belediye Halk Ekmek Fırınına gerçekleştirdiği ziyarette tesis hakkında yetkililerden de detaylı bilgi alan Başkan Öztürk’e, Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz da eşlik etti.

Başkan Öztürk’ün yanına gelen mahalle sakinleri, tarihi fırının yeniden açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.