Kozmetik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile birlikte Asansör Periyodik Kontrolleri İçin Yetkilendirilecek A Tipi Muayene Kuruluşlarına Dair Tebliğ ve Organik Hayvancılık ve Organik Su Ürünleri Yetiştiriciliğine Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ, yürürlüğe konuldu.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun yönetmeliği ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hazırladığı ilgili tebliğleri bugünkü Resmi Gazete’nin son mükerrer sayısında yayımlandı.

2005 tarihli Kozmetik Yönetmeliği'nin kozmetiklerin içeriğini belirleyen 4. maddesi değiştirildi. Aynı Yönetmeliğin 6. maddesinde 'Kozmetik ürünlerin niteliği ve güvenliliği' ve 'listelenen maddelere ilişkin sınırlamalar' başlıkları altında yeni düzenlemeye gidildi. Ambalajlamaya ilişkin yeni kriter ve standartlar belirlendi. Aynı Yönetmeliğe 21. maddeden sonra gelmek üzere 'Nanomateryaller', 'Hayvanlar üzerinde yapılan testler', 'Karsinojenik, mutajenik ve üreme için toksik maddeler', 'Nanomateryal içeren kozmetik ürünlerin bildirimleri', '“Koruyucu maddelerle ilgili istisnai durumlar' başlıklı ek madde eklendi.

TEBLİĞLERİN AMACI

Asansör Periyodik Kontrolleri İçin Yetkilendirilecek A Tipi Muayene Kuruluşlarına Dair Tebliği; asansör yıllık kontrolünde faaliyet gösterecek olan A tipi muayene kuruluşunun yetkilendirilmesi, görev ve sorumlulukları ile denetimlerine ilişkin usul ve esasları belirlemek için hazırlandı.

Organik Su Ürünleri Yetiştiriciliğine Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ; organik hayvancılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, doğal kaynakların korunması, hayvan refahının, gıda güvenliğinin ve sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik organik hayvancılık ve su ürünleri yetiştiriciliği yapan yetiştiricilerin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlandı.