Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiası ile soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’ı tehdit ettiği gerekçesi ile Nuri Ö. adlı öğretmen hakkında iddianame hazırladı.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcısı Tekin Küçük tarafından hazırlanan iddianamede müşteki olarak savcı Yücel Erkman, Hasan Gök ve Ahmet Ünlü gösterildi. Şüpheli Nuri Ö.’ye silahlı terör örgütüne üye olma, görevi yaptırmamak için direnme, şantaj, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme veya yayma suçlamaları yöneltildi.

İddianamede, şüpheli Nuri Ö.’nün, aldığı bir telefon hattını kimliği tespit edilmeyen bir kişiye vererek, Savcı Erkman’ın tehdit edilmesini sağladığı öne sürüldü. İddianamede ayrıca savcı Erkman’ın kullandığı cep telefonundaki uygulama vasıtası ile kaydettiği telefon görüşmesindeki kişinin Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucu şüpheli Nuri Ö. olmadığının belirlendiği kaydedildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan rapora da atıf yapılan iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.