Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, KPSS tercih kılavuzunda yer alan hata yüzünden Sağlık Bakanlığı’nda 63 memurun işten çıkarıldığını söyledi. Mahkemenin, kılavuzdaki hata nedeniyle çevre sağığı teknikerliğine yapılan tüm atamaları iptal ettiğini vurgulayan Kahveci. “Bakanlıkta bu kadrolara atananların işine son verdi.” dedi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ‘KPSS'deki Hata Yüzünden Memurlar İşten Atıldı’ başlıklı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama da, Ankara 15. İdare Mahkemesi’nin 31 Ekim 2014 tarihli kararı ile ‘KPSS 2013-1 tercih kılavuzunda; Türkiye Halk Sağlığı Kurumu bünyesinde görev yapmak üzere çevre sağlık teknikeri kadrosuna başvurabilecekler arasında 3063 kod numarasıyla belirtilen çevre kirlenmesi, çevre koruma ve kontrol ön lisans mezunlarının sayılmaması nedeniyle tercih hakkı verilmemesine ilişkin işlem ile söz konusu tercih kılavuzunda yayınlanan çevre sağlığı teknikeri kadrosuna yapılan tüm atamaların iptaline karar verdiği belirtildi.

Çalışanların hiçbir suçu olmadığı halde mağdur edildiklerini ifade eden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2013 yılında yapılan KPSS başvuruları sonucunda devlet memurluğu kadrosuna atanan ve memuriyetlerinde asaletleri de tasdik edilerek devlet memuru olan 63 çevre sağlığı teknikerlerinin kadroları mahkeme kararına istinaden birer birer iptal edildiğini vurguladı. Memuriyetleri sonlandırılan 63 kişinin mağdur edildiğini vurgulayan Kahveci, “Bu kişilerin gerek KPSS tercihlerinde gerekse memuriyetlerine atanmaları esnasında, idareyi yanıltacak herhangi bir yanlış ve yalan beyanları olmadı. Bu 63 kişi tüm işlemlerini ÖSYM’nin istediği doğrultuda yapmışlar ve puanları ile atanmışlardır. Hal böyle olunca, Türkiye genelinde toplam 63 kişinin memuriyetlerinin sona erdirilmesi kabul edilebilir bir durum değildir.” şeklinde konuştu.

Memuriyetlerinin sonlanması ile bu kişilerin tüm hayatlarının alt üst olduğunu kaydeden Kahveci “Söz konusu kişilerin yaklaşık iki senedir, özel hayatlarını, aile hayatlarını bulundukları konuma göre düzenlemiş maddi ve manevi planlamalarla bir takım yükümlülükler altına girmiş olma ihtimalleri de yüksektir. Mahkeme kararlarına rağmen yapılan kaçak binalar, gelsin yıksın bakalım hangi babayiğit yıkacakmış türünden meydan okumaların olduğu ve mahkeme kararlarının uygulanamadığı bir ülkede sırf idarenin yapmış olduğu bir yanlış ya da hatadan dolayı cumhurunun içinden olan 63 kişinin mağdur edilmesi cumhuriyete de yakışmaz.” Diye konuştu.

Mağdur olanların dava açması gerektiğini söyleyen Genel Başkan Önder Kahveci sözlerin şöyle sürdürdü: “Bu arkadaşlar, memuriyetlerini sonlandırıldığı kararı kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren 60 gün içinde yargıya müracaat ederek haklarını aramalıdırlar. Bu hak mücadelesinde Türk Sağlık-Sen onların yanlarındadır.”