2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili olarak tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 23 kişiden 15’i tutuklanırken, 8’i adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından başlatılan operasyonda, Ankara’da 8 ve İstanbul’da 15 olmak üzere 23 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Emniyetteki işlemleri biten 23 kişiden 22’si sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. Savcılık işlemleri biten 22 kişi tutuklama istemi ile nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti. Hakkında gözaltı kararı verilen 1 kişi ise öğle saatlerinde teslim oldu ve savcılık işlemlerinin ardından tutuklanma istemi ile nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği, ifadelerin ardından 23 kişiden 15’inin tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme, 15 kişiyi 'kamu kurum ve kuruluşlarını zararına dolandırıcılık', 'resmi belgede sahtecilik', 'suç işlemek amacı ile kurulan örgüte üye olmak' suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

2. Sulh Ceza Hakimliği, 3’ü kadın 8 kişiyi ise adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. Hakimlik, 8 kişi için tutuklama tedbiri yerine adli kontrol uygulamasının yeterli olacağını belirtti.