Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'nda, ülke genelinde güvenliği ilgilendiren hususlar ve yürütülen çalışmaların değerlendirildiği belirtilerek, bildiride; "Bu kapsamda halkımızın huzurunu ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve faaliyetler görüşülmüştür. Mahalli idareler seçimlerinin huzur ve güven içinde gerçekleşmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir" denildi.Toplantının ardından yayımlanan bildiride, toplantıda ülke genelinde güvenliği ilgilendiren hususlar ve yürütülen çalışmaların ele alındığı kaydedildi.

Bildiride, ''Bu kapsamda halkımızın huzurunu ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve faaliyetler görüşülmüştür. Ayrıca önümüzdeki dönemde icra edilecek olan mahalli idareler seçimlerinin huzur ve güven içinde gerçekleşmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir" ifadesine yer verildi.

SURİYE KONUSU

MGK Toplantısı'nda, Suriye'deki gelişmelerin Türkiye açısından doğurduğu güvenlik sorunu ve bu çerçevede yürütülen faaliyetlerin kapsamlı bir şekilde müzakere edildiği kaydedilen bildiride, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

''Ülkede hüküm süren çatışma ortamının halkın meşru talep ve beklentileri doğrultusunda sona erdirilmesi ve çözüme kavuşturulmasına matuf çabalar değerlendirilmiştir. Ayrıca ülkemizde bulunan ve sayıları 700 bini aşan Suriyelilerin durumu ve bunların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alınmıştır.''

IRAK KONUSU

Toplantıda Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki gelişmelerin Türkiye'ye ve bölgeye etkilerinin görüşüldüğüne de işaret edilen bildiride, ''Bu çerçevede İran ile ikili ilişkilerimizde kaydedilen ilerlemeler ile Irak'taki son durum ele alınmıştır. Irak'taki sıkıntıların çözüme kavuşturulmasının sadece bu ülkenin değil, bölgemizin barış ve istikrarına katkı sağlayacağına dikkat çekilmiştir'' denildi.