Otobanlarda meydana gelen kazalarda akıllı telefon sahiplerinin çok hızlı bir şekilde olay yerine gelerek fotoğraf çekmelerini engellemek için Kuzey Ren Vestfalya hükümeti harekete geçti. Kazaların dışarıdan görünmesini engellemek isteyen hükümet bunun için yarım milyon Euro’luk saydam olmayan duvar satın aldı. Bunun dışında olay yerine çoğu zaman polis ve ambülanstan önce gelen meraklı kişilerin olay yerinde görevlilerin çalışmalarına da engel oldukları ifade edildi.

Yine bu meraklıların kaza yerine hızlı yetişebilmek için kendilerini tehlikeye attıkları gibi yanlış ve hızlı davranma telaşı trafikteki başkalarının hata yapmalarına da sebebiyet verdiği ifade edildi.

Dortmund yakınlarında kaza yapan iki TIR’ın kaldırma çalışmalarını görüntüleyen iki kişiyi polis mahkemeye vermişti. Yeni alınan görüntü engelleyici bu duvarların resmi tanıtımını KRV Ulaştırma Bakanı Michael Groschek Cuma günü yapacak.

Yeni duvarların otoban polislerine dağıtılacağını söyleyen Groschek nasıl kullanılacağını da şöyle anlattı: “Duvarlar ihtiyaca göre ağır kazalarda olay yerinin etrafına yerleştirilecek. Böylece meraklı bakışlardan koruyacak.”