Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (SUAH)’nde birer hafta arayla 2 böbrek nakli gerçekleştirildi.

KSÜ, SUAH’da son iki haftada iki başarılı böbrek nakli gerçekleştirildi. İlk olarak 6 yıldır böbrek hastası olan 65 yaşındaki Ahmet Yas’a 5 Eylül’de trafik kazası sonucu Adana’da yaşamını yitiren donörden alınan böbrek başarıyla nakledildi.

İkinci nakil işleminde ise yine Adana’da yaşamını yitiren bir donörden alınan böbrek, 2012 yılından beri böbrek hastası olarak tedavi gören Zübeyde Cingöz’e 12 Eylülde başarıyla nakledildi.

Nakil operasyonları KSÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlhami Taner Kale başkanlığında gerçekleştirilirken, operasyon ekibinde KSÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Arif Emre, Anesteziyoloji Anabilim Dalı öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aykut Urfalıoğlu, Organ Nakli Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Çelik ve çok sayıda yardımcı sağlık personeli yer aldı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, nakil işlemleri başarı ile gerçekleşen her iki hastanın da durumlarının iyi olduğunu belirterek, başta nakil işlemleri için gereken altyapının hazırlanmasında emeği geçen SUAH Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokur’a, operasyonları gerçekleştiren ekibe ve hastane çalışanlarına teşekkür etti. Rektör Deveci, "Hastanemizde bundan sonraki süreçte başta karaciğer olmak üzere diğer organ nakillerinin de gerçekleştirilebilir hale getirilmesi için üniversite yönetimi olarak gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.