KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi CAN ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan ERCAN'ın rehberliğinde Huzur evini ziyaret eden Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölüm öğrencileri büyüklerinin gözlerini yaşartacak derecede mutlu bir ziyaret gerçekleştirdiler.

KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi CAN Huzur evi ziyaretinde duygularını şu cümlelerle ifade etti:

Yaşamın her alanında sevgi ve saygı vazgeçilmez değerlerimiz olunca büyüklerimize karşı bunu eksiksiz şekilde yerine getirmeliyiz.  Bunu geleceğimizin öğretmenleri yapınca daha bir anlam ve önem kazanmaktadır. Öğretmenler her alanda olduğu gibi büyüklerini ve onların emeklerini unutmama gibi konularda da toplumun örnek modelleri olmalıdırlar. Nitekim bizler şimdiden daha öğretmen olmadan bunu gerçekleştirerek ilerdeki görev ve sorumluluğumuzu mutlaka yerine getireceğimizi göstermiş oluyoruz.

Büyüklerimize istenilen şekilde saygı ve sevgiyle davranışlarımızı sergilersek, ilerde bizler de yaşlanıp, büyük olarak anılır yaşa geldiğimizde, yeni yetişen genç nesilden aynı şekilde haklı bir beklenti hakkımız doğacaktır.  Bizler bu davranışımızı şimdi yaparsak gelecek nesiller için modeller oluruz.

Bizler ve bizlerin yakınları da mutlaka bir gün yaşlanacak, isteyerek ya da istemeyerek böyle yerlerde kalmak zorunda kalabiliriz. Bu nedenle herkesin vakit buldukça bu yerleri ziyaret etmesini, sizin sadece sevginize ve ilginize muhtaç olan bu insanlardan sevginizi esirgememenizi rica ediyorum.

Bizler büyüklerini baba, amca, anne, teyze, hala, dede, nine gibi kavramlarla niteleyen, onları ailenin ayrılmaz birer üyeleri kabul eden bir milletin çocuklarıyız. Bu özelliğimizi başka milletlere anlattığımızda hayretler içerisinde kalıyorlar. Bu yüce değerlerin kaynağı hiç şüphesiz ki yüce dinimizin öğretileridir.

Büyüklerimizin de gülümsemeye, hayatlarının sonuna kadar mutlu olmaya hakları vardır. Şimdi geldik ve gördük gerçekten Huzur evinde kalan ağabeyler, ablalar, amcalar, teyzeler mutluluklarını hem bakışlarıyla hem de sözleriyle belirtiyorlar:  Yavrularım ne iyi ettiniz, bizi ziyaretiniz bizi 5-10 gün mutlu edecektir. Ne olur siz de yaşlılığınızı düşünün bizi daha iyi anlarsınız. Huzur evi çalışanları bize iyi bakıyor, seviyor, ilgi gösteriyorlar. Siz yavrularımızın buraya gelişi bizi hayata daha iyi bağlıyor. Şimdi okulunuza evinize dönüyorsunuz, tekrar gelir misiniz buraya?..”  Onların bu cümleleri büyüklerimizi hiç unutmamamız gerektiğini bize tekrar hatırlatmış oluyor.

KSÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri huzur evindeki büyüklerine ikramlarını yapıp hediyelerini vererek, çok farklı duygularla büyüklerinin hayır dualarıyla ayrıldılar.