Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliğinin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı törenine katıldı.

Dünya Azerbaycanlılar Kültür Merkezinin davetlisi olarak Azerbaycan`da bulunan Rektör Durmuş Deveci, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliğinin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine katıldı.

Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral tarafından Bakü Türk Şehitliği abidesine çelenk sunumuyla başlayan törende, her iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından, Büyükelçi Özoral, şehitlik özel defterini imzaladı. Daha sonra temsili şehit kabirlerine karanfillerin bırakıldığı törende Azerbaycan Şehitliği de ziyaret edilerek şehitlik abidesine çelenk sunuldu.

Bakü’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine katılan Rektör Durmuş Deveci, “29 Ekim Cumhuriyet  Bayramımızı bugün dost ve kardeş ülke Azerbaycan’da kutlama ve Büyükelçiliğimizin törenine katılma şansını elde ettik. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin dünya durdukça var olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Azerbaycan ziyaretinde Rektör Deveci’ye KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Solak’ın yanı sıra aynı zamanda KSÜ Uluslararsı İlişkiler Bölümü öğrencisi, Kahramanmaraş Azerbaycan Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Tural Şahbazlı da eşlik etti.