Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, kardeş ülke Azerbaycan’ı ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.

Dünya Azerbaycanlıları Kültür Merkezinin davetlisi olarak Azerbaycan’a giden Rektör Deveci, Dünya Azerbaycanlıları Kültür Merkezinin 20. yılı etkinliklerine ve olağanüstü genel kuruluna katıldı.

Azerbaycan gezisine Azerbaycan milli liderlerinden Haydar Aliyev’in mezarını ziyaret ederek başlayan Rektör Deveci, daha sonra Azerbaycan Şehitliği ve Bakü Türk Şehitliğini de ziyaret etti. Rektör Deveci ayrıca Dünya Azerbaycanlıları Kültür Merkezi Kurucu Başkanı, Azerbaycan Halk Şairi Söhrab Tahir’in mezarını da ziyaret etti.

Gezi kapsamında Dünya Azerbaycanlıları Kültür Merkezini ziyaret eden Deveci, “Bizim Azerbaycan’la ilişkilerimizin geliştirilmesinde üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin yanı sıra Dünya Azerbaycanlıları Kültür Merkezinin de önemli katkıları olmuştur.  Her zaman olduğu gibi bundan sonra da ister Azerbaycanlı kardeşlerimizin, ister de üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız. Nazik davetinden ve misafirperverliğinden dolayı başta Rasim Memmedov olmak üzere Dünya Azerbaycanlıları Kültür Merkezi Yönetim Kuruluna teşekkür ederim” diye konuştu.

HABER FOTOĞRAFLARI

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dünya Azerbaycanlıları Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Rasim Memmedov ise “Bizler, sizlerin sevgisi karşısında Kahramanmaraş’a geldik. Rektörümüzün Azerbaycan sevgisi takdire şayandır. Dolayısıyla Derneğimiz tarafından Ebedi Lider Altın Döş Nişanının Türkiye’de ilk kez Sayın Gardaşım Durmuş Bey’e tevcih etmemiz tesadüfî değildir” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Suudi Arabistan Bakü Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Dr. Said El Kdm, Kayseri Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Toymuş, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Solak ve Kahramanmaraş-Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Tural Şahbazlı da hazır bulundu.

Dünya Azerbaycanlıları Kültür Merkezinin Olağanüstü Genel Kuruluna katılan Rektör Deveci, kısa bir selamlama konuşması yaparak, yeni seçilecek Başkan ve Yönetim Kuruluna faaliyetlerinde başarılar diledi.

Olağan Genel Kurul sonunda Rektör Deveci, Dünya Azerbaycanlıları Kültür Merkezinin Uzman Kurulu üyeliğine seçildi.

Rektör Deveci Azerbaycan ziyareti kapsamında Hazar Üniversitesini ziyaret ederek, Hazar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Hamlet İsahanlı ile bir süre görüştü.

Heyetler arası ve baş başa gerçekleşen görüşmede Rektör Deveci, “Hazar Üniversitesi kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı İsahanlı’yı ziyaret ettik. Üniversitelerimiz arasında kardeşlik ve işbirliği ilişkilerimiz çerçevesinde yapacağımız proje ve faaliyetleri değerlendirdik. Misafirperverliği için Sayın İsahanlı’ya ve Hazar Üniversitesine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Hamlet İsahanlı ise, “Değerli Gardaşım Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ve beraberindeki heyetin ziyareti bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Kardeşlik ve İşbirliği ilişkilerimizin daha da gelişmesi ve geliştirilmesi için yapabileceklerimizi konuştuk. İnşallah ilişkilerimiz bundan sonra da artarak devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Rektör Deveci, Azerbaycan temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı törenlerine de katıldı.