ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Senatosunca kınandı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci başkanlığında toplanan senatonun kınama kararı aldığı belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki Amerika Büyükelçiliğini buraya taşıma kararının kabul edilebilir olmadığı belirtilen açıklamada, bu kararın, öncelikle Ortadoğu coğrafyasını, daha sonra bütün dünyayı etkileyeceği vurgulandı.

 Trump'ın bu kararla Kudüs'e fitili ateşlenmiş bir dinamit yerleştirildiğine işaret edilen kararda, şunlar kaydedildi:

"Kudüs her üç semavi din ve mensupları için kutsaldır. Hz. Muhammed’in Mirac hadisesinin burada gerçekleşmesi, Müslümanların ilk kıblegahı olması, Yahudiler’in ilk mabetleri olan Süleyman Tapınağının burada olması, Hristiyanlar için ise Hz. İsa'nın çarmıha gerildiği ve hacı oldukları yer olması açısından kutsaldır. Yahudi, Hristiyan ve İslam medeniyetleri tarafından üzerinde hak iddia edilen Kudüs’ün Osmanlı geleneğinin aksine sadece Yahudilere mahsus olmak üzere ele geçirilmek istenmesi, bugün bu coğrafyada kanın durmamasının en önemli sebeplerinden biridir. Üç ilahi din ve mensupları için kutsal olan Kudüs, bir devletin iç politika malzemesi yapılmamalı, dünyanın ve insanlığın huzuru, barışı için yanlıştan bir an önce dönülmelidir."