MHP Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Ömer Yılmaz, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi hakkında bazı iddialarda bulunmuştu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Ömer Yılmaz, KSÜ'de onlarca öğrencinin bir öğretim üyesi tarafından tacize uğradığını iddia etmişti. Yılmaz ayrıca FETÖ ile ilgili de bazı açıklamalarda bulunmuştu.

Bu iddiaları gündeme getiren haber46 "Olayla ilgisi bulunan herkesin açıklama yapma hakkı mevcuttur" diyerek yapılan açıklamaları yayınlayacağını duyurmuştu.

KSÜ'den gelen açıklamayı tek bir harfine dahi dokunmadan aynen yayınlıyoruz. 

İŞTE KSÜ'DEN GELEN AÇIKLAMA!

Sayın yetkili, www.haber46.com.tr adlı internet sitenizde "KSÜ'de Onlarca Öğrenciye Taciz İddiası! MHP K.Maraş İl Başkan Yardımcısı Korkunç İddialarda Bulundu", "Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Öğrencilere Taciz İddiası!" başlıklı haber üniversitemizi karalayıcı asılsız iddialar içermektedir.

Ömer Yılmaz adlı kişiye ait sosyal medya (twitter) hesabından yapılan paylaşımları kaynak göstererek, bilgilerin doğruluğu teyit edilmeden yayımlanan ilgili haber; eğitim, bilim ve teknoloji alanında şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına önemli katkıları olan üniversitemizin itibarını sarsmayı amaçlayan maksatlı ve mesnetsiz bir iddiadır.

Üniversitede öğrencilere tacizde bulunulduğu yönündeki ifade, üniversitemiz tüzel kişiliğini aşağılayıcı, küçük düşürücü bir söylemdir. Üniversitemizde benzer ihbar, şikâyet ve tespit söz konusu olduğu takdirde, olay ciddiyetle takip edilmekte ve disiplin kurallarını ihlal edici bir durum tespit edildiğinde ilgililer hakkında soruşturma yapılarak gereken disiplin cezaları uygulanmaktadır.

Bizlere ailelerinin emaneti olan geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin hukuk ve ahlak dışı muameleye maruz kalmalarına üniversitemiz hiçbir zaman göz yummamıştır. Aksine bu tür iddialar büyük bir hassasiyetle soruşturularak gerekli işlemler yapılmıştır. Bu kapsamdaki bir dosyanın "hasıraltı" edildiği yönündeki iddia da gerçekten uzak bir ifadedir. Hiçbir iddia yahut karar, hasıraltı edilmemiş, gereği yapılmıştır.

Yine aynı habere kaynak olarak gösterilen paylaşımlarda "mahkeme kararına rağmen bir hekim öğretim üyesinin atamasının engellendiği.." yönündeki iddia da temelsiz bir söylemdir. Üniversitemizde herhangi bir şahıs ile ilgili olarak mahkemeler tarafından atanması yönünde verilmiş bir karar bulunmamaktadır.

Bilindiği üzere, İdari Yargılama Usulü Kanununun 28. Maddesinde ''Danıştay, Bölge idare mahkemeleri, İdare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemez.'' Bütün kurum ve kuruluşlar gibi üniversiteler de mahkeme kararlarını belirtilen sürelerde uygulamakla yükümlüdür. Nitekim üniversitemize intikal eden mahkeme kararları da uygulanmıştır.

Üniversite yönetimimizin aldığı kararlara ve protokollere birimlerin ve öğretim elemanlarının uyma zorunluluğu bulunmaktadır. Kayıtlarımıza göre hiçbir öğretim elemanının  protokole uymadığı, Zirve Üniversitesinde ders vermeye devam ettiği tespit edilmemiştir.

Diğer hukuki haklarımız saklı kalmak üzere ilgili habere düzeltme ve cevap niteliğindeki bu metni 5187 sayılı Basın Kanunu ve 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenene Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca teslim aldığınız tarihten itibaren en geç 3 gün içerisinde ve en az üç gün süreyle internet sayfanızda yayınlamanızı rica ederim..

MHP KAHRAMANMARAŞ İL BAŞKAN YARDIMCISI ÖMER YILMAZ HANGİ İDDİALARDA BULUNMUŞTU