21.yılında Hocalı'da katledilen Müslüman-Türk soydaşlarımızın anıldığı konferansa Türk Dünyası Platformu Başkanı Dr. Halit Gökalp Küçük konuşmacı olarak katıldı.

Katılımın yoğun olduğu konferansın açılış konuşmasını yapan Türk Dünyası Araştırmaları Öğrenci Topluluğu Başkanı Öğretim Görevlisi Halil Aygan “Türkler merhametli ve şefkatli insanlardır. Hiçbir zaman din-dil-ırk ayrımı gözetmemiş, her zaman aciz, yardıma muhtaç insanların yanında olmuşlardır. Türkiye dışında Müslümanların sığınacağı hiçbir yer yoktur.” dedi.

Daha sonra konuşan Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Doğan ise Milli tarih şuurunun canlı tutulması gerektiğini vurguladığı konuşmasında, Türklerin tarih boyunca hiçbir şekilde katliam yapmadığını, yönetimindeki insanlara hoşgörü siyaseti uyguladığını söyledi.

Türk Dünyası Platformu Başkanı Dr. Halit Gökalp Küçük ise “Türk milletçileri, Türk sevdalıları her yerde” diye başladığı konuşmasında Azerbaycan'ın kuruluşu ve tarihsel gelişimi hakkında bilgi verdi.

Azerbaycan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Küçük, katliamların sadece toprak için yapılmadığını, asıl nedenin Türklüğün kırılmak istenmesi olduğunu söyledi.

Azerbaycan topraklarının %20 sinin işgal altında olduğunu belirten Küçük, Ermenistan'ın asıl hedefinin Küçük ve Büyük Ağrı dağının alınarak, büyük Ermenistan'ın kurulması olduğunu belirtti.

Burak Öztaş' ın teşekkür konuşmasını yaptığı konferans Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Baş'ın, Türk Dünyası Platformu Başkanı Dr. Halit Gökalp Küçük'e plaket takdim etmesi ile son buldu.