Eşi tarafından darp edildiği iddia edilen spiker Kübra Eken davasında mahkeme, kararın açıklanması için Adli Tıp Kurumu raporlarının beklenmesine karar verdi. Mahkeme duruşmayı 4 Şubat 2016'ya erteledi. Duruşma sonrası açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, ''Kübra Eken için gerçeğin açığa çıkmasını ve adalet istiyoruz.'' dedi.

Spiker Kübra Eken davasına Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Bugün görülen duruşmaya Kübra Eken’in avukatları, ailesi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve davalı Neptün Eken ile avukatı katıldı. Hakim, Adli Tıp Kurumu raporunun henüz gelmediğini belirterek, duruşmayı erteleme kararı aldı. Duruşma 4 Şubat 2016 tarihine ertelendi.

Çıkışta Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile Kübra Eken’in babası, ağabeyi ve avukatı açıklama yaptı. ‘Kübra Eken için gerçeğin açığa çıkmasını ve adalet istiyoruz’ yazılı pankart açan eylemciler, adalet sisteminin yavaş işlemesinden yakındı.

Ağabeyi Önder Yelkenci ise hukuki yollardan mücadeleye devam edeceklerini belirterek, ‘’Davanın gecikmesi önemli değil ama kararın en azından bizi tatmin eden, emsal niteliği taşıyacak bir karar olmasını diliyoruz. Öyle bir ceza çıksın ki bu emsal olsun ve bir daha hiçbir kadın bu hale düşmesin. Bir gece de hayatı değişti. Bundan sonra da eski haline döneceği belli değil.’’ ifadelerini kullandı.

Mayıs ayındaki celseden beri Adli Tıp raporu beklediklerini kaydeden avukatı da ‘’4-5 ay geçmesine rağmen hala bu rapor bize gelmedi. Kübra’ya karşı bir öldürme kastının olmasından dolayı biz davanın Ağır Ceza Mahkemesi’nde olmasını ve sanığın en yüksek seviyede ceza olmasını istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.