Eşi tarafından darp edilerek felç olduğu iddia edilen spiker Kübra Eken'in davası Anadolu Adliyesi'nde görüldü. Mahkeme, sanık Neptün Bülent Eken hakkında yurt dışı yasağı koydu. Mayıs ayına ertelenen dava sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da konuya ilişkin açıklama yaptı.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ne görülen davaya Kübra Eken'in babası Ömer Lütfi Yelkenci, annesi Nuran Yelkenci, ağabeyi Önder Yelkenci ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı. Sanık Neptün Bülent Eken ve avukatları da duruşmada hazır bulundu. Tanıkları dinleyen ve Adli Tıp raporlarını değerlendiren mahkeme, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Dava, 5 Mayıs tarihine ertelendi.

Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve Kübra Eken'in ailesi açıklama yaptı. Kübra Eken'in avukatları İpek Bozkurt ve Tülay Tokinal Ergezen mahkemenin sanık hakkında yurt dışı yasağı koymasını olumlu bulduklarını, er ya da geç sanığın ceza alacağını söyledi. Baba Ömer Lütfi Yelkenci ise, "Adaletin yerine gelmesini istiyoruz. Tek talebimiz hak ettiği cezanın verilmesi." dedi.

Anne Nuran Yelkenci de sanığın Kübra'nın çocuğunu hala göstermediğini iddia etti. Yarın çocuk için de dava görüleceğini hatırlatan Nuran Yelkenci, "Hem kızımızın kafasını kırdı hem çocuğu kaçırıyorlar. Çocuk hala annesinin kim olduğunu bilmiyor. Başkalarına anne diyor." ifadelerini kullandı.

Slogan atarak aileye destek veren platform üyeleri de davayı sonuna kadar takip edeceklerini, suçlu olduğuna inandıkları sanığın ceza alması için her türlü girişimde bulunacaklarını söyledi.