Bayrampaşa’da 8 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Berkay Özbek, okulun önünden yolun karşısına geçeceği sırada minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybetti. Minibüs sürücüsü gözaltına alındı. Gözaltına alınan sürücü süratli olmadığını ve kırmızı ışıkta geçmediğini söyledi. Vatandaşlar, bir süre önce yaya üstgeçidinin okulun önünden kaldırıldığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

Kaza, Terazidere Mahallesi Esenler Caddesi üzerinde saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Uluğbey Ortaokul öğrencisi 8 yaşındaki Berkay Özbek, okul çıkışı evine gitmek için yoluna karşısına geçmek istedi. Karşıya geçeceği sırada 34 M 3366 plakalı Esenler-Topkapı hattındaki minibüsün sürücüsü, Berkay Özbek’e çarptı. Çarpmanın etkisiyle kanlar içerisinde yola savrulan Özbek, olay yerinde hayatını kaybetti. Kazanın ardından vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Polis, güvenlik şeridiyle yolu kapatarak inceleme başlattı. Yapılan incelemenin ardından Berkay Özbek’in cenazesi Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

Öte yandan, vatandaşlar bir süre önce okulun bulunduğu caddede üstgeçidin olduğunu ancak kaldırılmasına anlam veremediklerini belirterek bu duruma tepki gösterdi. Bazı görgü tanıkları ise minibüs sürücüsünün hızlı olduğunu ve kırmızı ışıkta geçtiğini öne sürdü.

Gözaltına alınan sürücü, Bayrampaşa Polis Merkezi’ne götürüldü. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan sürücü kırmızı ışıkta geçmediğini ve süratli olmadığını öne sürdü.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.