Samsun’da sokakta buldukları bakıma muhtaç 85 tane köpek ve kediye evlerinde bakan Ayşe Temiz, oturdukları evin yıkılacak olması nedeniyle yakında hayvanları ile birlikte sokakta kalacaklarını söyledi. Yetkililerden yardım istediğini ancak kimsenin ilgilenmediğini belirten Temiz, hayvanlarını ve kendini valilik önünde yakacağını öne sürdü.

İlkadım ilçesi Nuri Cedit Sokak üzerindeki tek katlı 70 metre kare olan evde eşi ve 85 hayvanla birlikte yaşadıklarını ifade eden 60 yaşındaki Ayşe Temiz, sokakta bulduğu kimi felçli, kimi sakat, kiminin gözleri oyulmuş olan hayvanları alıp baktıklarını ve imkanları olmamasına rağmen tedavi ettirdiklerini hatırlattı. Oturdukları evin kira olduğunu ve aylık 300 lira ödediklerini sözlerine ekleyen Temiz, yol çalışmaları kapsamında oturdukları evin yıkılacağını hayvanları olduğu için kimsenin evini kendilerine kiraya vermek istemediğini bu sebeple yakında sokakta kalma endişesi yaşadıklarını söyledi.

Hayvanları, eşi Zeki Temiz ile birlikte çok sevdiklerini ve onları bakıma muhtaç olduğu halde sokağa atamayacaklarını sözlerine ekleyen Temiz, “Yetkililerden bize bir yer için yardım işitiyoruz. Burada durulur mu? Yağmur yağıyor eviminiz üstüne branda örttük. Yağmurun altında kalıyoruz. Ben Cumhurbaşkanı ve hanımı ile tüm yetkililere sesleniyorum. Allah rızası için bize bir yardım. Çoğu sakat ve felçli olmak üzere 42 tanesi köpek diğerleri kedi toplamda 85 tane evimizde hayvan var. Bu hayvanların hepsini sokaktan aldım. Bunların kiminin boynuna ip bağlayıp duvara bağlamışlar. Kiminin ayaklarını kırmışlar. Çöplerin içindeki hayvanları aldık. Bir tanesini hamile atmışlar aldım burada doğurdu. Ben yalvarıyorum kendim içinde yemek istemiyorum hayvanlarımızla bize bir yer gösterilmesini istiyorum. Bu eve bile 300 lira kira veriyoruz. Ne suyumuz akıyor ne de bir şeyimiz. Bu ev yıkılacakmış o yüzden çıkmamız isteniyor. Eğer bir yardım eden olmazsa ya valilik ya da bir devlet binasının önüne hepsini götüreceğim kendimi de beraber hepsini yakacağım. Bu devletin ayıbı artık. Belediye'ye gitsen 'hangi partidensin' diye soruyorlar. Onların partisinin hangisi olduğunu bilsem ‘ben de yalandan senin partindenim mi?' diyeyim, bunu mu demek zorundayım? Belediyeden buraya geliyorlar ‘burada yaşanır mı?’ diyorlar. Bunu söylüyorsunuz da niye bize el uzatmıyorsunuz. Bizimle dalga geçiyorlar.” diye sitem etti.