Gaziantep'te 4 yaşındaki çocuğun tacize uğradığı iddiaları ile ilgili olarak polis 2 şüpheliyi yakaladı. Türk vatandaşı olduğu tespit edilen şüphelilerin olay anında yanlarında bulunan diğer kişilerin de yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Olay, dün Göllüce Mahallesi'nde meydana gelmişti. İddialara göre, Ali Kaplan, vefat eden kayınbabası Ahmet Karakurt'un taziyesi için Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisleri içerisinde bulunuyordu. İddialara göre bu sırada anne ve babası cenazeye gelenlerle ilgilenirken 4 yaşındaki oğlu M.B.K. ise taziye evinin yanında bulunan parkta oynamaya başladı. M.B.K., bir süre sonra ortadan kaybolunca baba Kaplan, çocuğunu aramaya koyuldu. Yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından çocuk, bir üst sokakta bulunan camide çıplak olarak bulundu.

Cinsel istismara uğradığı tespit edilen çocuk hastanede tedavi altına alınırken, polis de olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda M.B.K.'ya cinsel istismarda bulundukları tespit edilen ve Suriyeli değil Türk vatandaşı oldukları tespit edilen İ.H.K.(17) ile M.K.(15) yakalandı. Şüpheliler çocuğun babaannesi tarafından da teşhis edilirken, diğer firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Yakalanan iki şüpheli adli işlemlerinin yapılması için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.