İstanbul’da son günlerde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayvanları da olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı altında kuşların etrafta yem araması, küçük bir çocuğun dikkatinden kaçmadı. Çocuğun biriktirdiği okul harçlıkları ile aldığı yemle kuşları beslemek için verdiği çaba kameralara yansıdı.

Son birkaç gündür etkisini arttıran kar yağışı ve soğuk hava, hayatı olumsuz etkiledi. Dondurucu soğuklar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan hayvanların yardımına vatandaşlar yetişti. Ümraniye Atatürk Mahallesi’nde yoğun kar altında boş alanda kuşların yem arayışı, ortaokul öğrencisi bir çocuğun dikkatinden kaçmadı. Kuşların aç olduğunu ve yem aradığını farkeden Muhammed isimli duyarlı öğrenci, biriktirdiği okul harçlıklarıyla marketten aldığı buğdayla kuşları beslemeye karar verdi.

ÇOCUK, YOĞUN KAR YAĞIŞI VE DONDURUCU SOĞUĞA ALDIRMADAN DAKİKALARCA KUŞLARIN YEMİ FARKETMESİ İÇİN UĞRAŞTI

Yoğun kar yağışına ve dondurucu soğuğa aldırış etmeden aldığı buğdayı boş bir kutuya koyarak dışarı çıkan Muhammed, yem kutusunu kuşların sürekli yem aradığı alana bıraktı. Ancak dakikalarca yoğun kar yağışı altında kuşların yemi yemesini bekleyen küçük çocuk, hayvanların buğdayı farketmemesi üzerine hayal kırıklığı yaşadı. Pes etmeyen küçük Muhammed, yem kutusunun yerini değiştirerek tekrar beklemeye başladı. Kuşların bir türlü yemi görmemesi üzerine eve geri dönen küçük Muhammed, farklı bir yönteme başvurdu. Evden aldığı ekmek kırıntılarını kutunun önüne serperek kuşların yemi farketmesini sağlamaya çalışan çocuk, dakikalarca verdiği uğraşın ardından mutlu sona ulaştı. Kuşların, ekmek kırıntılarını takip ederek yeme ulaşarak beslenmesi küçük Muhammed’i sevindirdi. Küçük çocuğun hayvanları kar yağışı altında dakikalarca besleme çabası çevredeki vatandaşların da dikkatini çekti. Çocuğun bunu sürekli hale getirdiğini farkeden sokak sakinleri bu anları kameralarına kaydetti.