Adana’da, akrabası 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'i bıçakladıktan sonra yakarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 25 yaşındaki Süleyman Akdeniz, kendini savunamayacak çocuğu canavarca hisle öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet, hürriyeti alıkoymaktan ise 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'nın Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi'nde yaşayan Hatice ile Mustafa Akdeniz çiftinin dört çocuğundan en küçüğü olan Gizem, 27 Nisan 2014 tarihinde, iddiaya göre akrabası Süleyman Akdeniz tarafından piknik bahanesiyle götürüldüğü ormanlık alanda bıçaklandıktan sonra üzerine benzin dökülüp yakılarak öldürüldü. Ablasıyla evlenmesine izin vermeyen Gizem'in ailesinden intikam almak için öldürdüğü ileri sürülen Akdeniz hakkında hürriyetinden yoksun kılma, cinsel istismar, cinayet suçlarından Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Dava, güvenlik gerekçesiyle Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne alındı. Adana’daki ilk iki duruşmada suçlamaları kabul etmeyen, cinayeti "Kürt Kerim" olarak bilinen bir çete elebaşının adamlarının işlediğini ve kendisinin sadece Gizem'i onlara götürdüğünü öne süren sanık Süleyman Akdeniz, bugün karar duruşmasına çıktı. Savcının mütalaasını okumasından sonra son sözü sorulan sanık, suçsuz olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Akdeniz'i, kendini savunamayacak çocuğa karşı canavarca hisle öldürmekten suçundan ağırlaştırılmış mübbet, hürriyeti alıkoymaktan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cinsel istismar suçlamasından ise ceza verilmedi. Süleyman Akdeniz, Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.