Yozgat’ta 4 yaşındaki kızıyla birlikte yaşayan kanser hastası Tekmile Çaldıran'a(33), Kimse Yok Mu Derneği tarafından gıda ve eşya yardımı yapıldı. Geçen yıl evi yanan Çaldıran ailesine yine Kimse Yok Mu Derneği Yozgat Şubesi tarafından giyim, gıda yatak, baza, halı, kanepe, masa-sandalye, yorgan, battaniye, gardıroptan oluşan bir kamyon eşya yardımı yapılmıştı.

4 yaşında kızıyla oturan kanser hastası Tekmile Çaldıran, hayırsever bir vatandaş tarafından kirası ödenen gecekonduda yaşam mücadelesi veriyor. Hasta olduğu için düzenli beslenmesi gereken Çaldıran, maddi imkansızlıklar yüzünden kendisine verilen takviye mamalarla iyileşmeye çalışıyor. Kimse Yok Mu Derneği’ne teşekkür eden Tekmile Çaldıran, "Allah razı olsun geçen yıl evim ve eşyalarım yanmıştı. O zamanda Kimse Yok Mu Derneği eşya ve gıda yardımında bulunmuştu. Şimdi yine ziyaret ederek gıda yardımında bulundu. Eşimden ayrıldım, 4 yaşında kızımla yaşıyorum. Hastayım ve mamalarla besleniyorum. Yüzde 80 sağlık raporum var ve SYDV’na müracaat ettim. Hastalığım var ve Kayseri’ye tedaviye gidiyorum. Gidip gelme yol parasını bulmakta çok zorluk çekiyorum." dedi.

Anne Şefika Çaldıran da Yozgat’ta hasta kızına bakmak için geldiğini belirterek, kızının hastalığından dolayı yaşadıkları sıkıntıları anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Şefika Çaldıran, “Kızım kanser hastası mamalarla besleniyor. Kocamda hasta kendimize zor bakıyoruz. SYDV’dan kömür ve bazı yardımlar alıyoruz. Yetkililerimizden kızıma yardım etmelerini istiyorum." diye konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği, Çaldıran ailesinin ardından maddi imkansızlıklar sebebiyle 3 çocuğunu yuvaya veren, eşi ve annesi ile yaşayan Sait Doğanyiğit isimli aileye gıda yardımında bulundu. Sait Aydoğan, “Allah razı olsun kapımızı kimse çalmamıştı, Kimse Yok Mu Derneği gelerek yardımda bulundu. Çok zor dönem yaşıyorum. Ev kirası, elektrik, su parası derken ödemekte güçlük çekiyorum. 3 çocuğuma bakamadığım için yuvaya vermek zorunda kaldım. Annem de eşim de hasta onlara bakmak için iş yerimi kapatmak zorunda kaldım. Evimin duvarı yıkılmak üzere, tamir gerektiriyor korkuyoruz uçar diye ama mecburen kalıyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum." şeklinde konuştu.