Küçükçekmece'de, E-5 üzerine yapılan köprünün son aşamasına gelindi. Çalışmalar nedeniyle oluşan yoğun trafiğin de köprü çalışmaları tamamlandıktan sonra son bulması bekleniyor.

Kamulaştırma sorunu nedeniyle Florya kavşağındaki köprü çalışmaları sonlandırılamamıştı. Yoğun trafik oluşmasına sebep olan çalışmalara, kamulaştırma sorunu kalktıktan sonra devam ediliyor. Çalışmalar kapsamında yol kenarındaki ağaçlar da sökülerek başka yerlere taşınıyor.
Ağaçların Atatürk Olimpiyat Parkı’na taşınacağını belirtiyor.

Yol kenarına 'Üniversite raporu doğrultusunda, kamulaştırma yapılan bölgedeki 22 adet ağacı 17-27 Mart tarihinde zarar vermeden Atatürk Olimpiyat Parkı’na taşıyoruz' yazılı afiş asıldı.

Bu arada, çalışma alanına gelen yetkililer yürütülen çalışmalar hakkında basına konuşmaktan kaçındı. Yetkililer, site sakinleriyle görüşerek, yan yolun geçeceği alanda incelemelerde bulundu.

Avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt trafiğine rahatlama getirmesi beklenen yeni yan yol, Avcılar-Florya yönünde, Basınköy mahallesi üzerinden Cennet Mahallesi’ndeki yan yola bağlanacak.