Küçükçekmece’de bitişikteki inşaat çalışması sebebiyle yıkılma tehlikesi bulunduğu iddia edilen 4 bina boşaltıldı. İnşaat alanındaki toprak yığınında meydana gelen kayma yüzünden vatandaşlar büyük panik yaşadı. Vatandaşlar geceyi sokakta geçirirken belediye ekiplerinin binalardaki incelemesi sürüyor.

Olay, Cumhuriyet Mahallesi Sadık Ahmet Caddesi üzerinde saat 00.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, caddedeki 4 binada oturan vatandaşlar bitişikteki inşaattan büyük bir gürültü duydu. Binalarının yıkılma ihtimali olduğunu düşünen vatandaşlar panikle kendilerini dışarı attı. Bir apartmanın yan yattığını iddia eden vatandaşlar, Küçükçekmece Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’ni arayarak yardım istedi. Temel çalışması aşamasında olan inşaatın yetkilileri de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Müteahhit firma yetkilileri inşaat alanındaki toprak yığınının istinat duvarına doğru kaydığını ancak risk oluşturacak herhangi bir hasarın oluşmadığını savundu.

Ahmet Dağtaş adlı bina sakini ise balkonda oturduğu sırada sesler duyduğunu ve dışarı çıktıklarını söyledi. Dağtaş, inşaatın temeline kazık çakılmadığını ve perde beton dökülerek yapılan istinat duvarının da binalarındaki riski önlemediğini iddia etti. Apartmanlarında hasar oluştuğunu iddia eden Dağtaş, Büyükşehir Belediyesi ve Küçükçekmece Belediyesi’nin kendileriyle ilgilenmediğini öne sürdü. Dağtaş, apartman girişindeki fırının camında da kaymadan dolayı çatlak oluştuğunu ileri sürdü. Fırın sahibinden alınan bilgiye göre ise camın dün öğle saatlerinde kırıldığı öğrenildi. Cihat Torun adlı şahıs da evlerinin tahliye ettiklerini ve geceyi dışarıda geçirmek zorunda kaldıklarını aktardı. Belediye yetkililerine tepki gösteren Torun, kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ileri sürdü.

Olay yerine gelen polis, zabıta ve belediye ekipleri de incelemelerde bulundu. Vatandaşlar geceyi sokakta ve yakınlarının evinde geçirirdi. Belediye görevlilerinin yaptığı ilk incelemede herhangi bir hasara rastlanmadığı öğrenildi. Binalar tedbir amacıyla tahliye edilirken detaylı incelemenin gündüz saatlerinde yapılacağı bildirildi.